Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019

O Mητσοτάκης για τη συνάντηση με τον Ερντογάν: Καταγράψαμε τις διαφωνίες μας - Συμφωνήσαμε να συνεχιστούν οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης - ΒΙΝΤΕΟ

Για “ανοικτή συζήτηση” έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας πως έθεσε στον Τούρκο πρόεδρο “όλα τα ζητήματα που προκύπτουν από τις τελευταίες τουρκικές ενέργειες”.


Σε δήλωσή του, μετά τη συνάντηση, ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως “κατεγράφησαν οι εκατέρωθεν διαφωνίες”, ωστόσο, συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Διαφωνίες υπάρχουν στη σχέση της Ελλάδας με την Τουρκία, είπε ο κ. Μητσοτάκης, εξέφρασε όμως την εκτίμησή του ότι “εφόσον και οι δύο πλευρές δείξουν καλή διάθεση, αυτές τελικά μπορούν να ξεπεραστούν”. Ανέφερε, επίσης, ότι θα συγκληθεί το Ανώτατο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, προκειμένου να ενημερωθούν όλα τα κόμματα για τις εξελίξεις.

Αναλυτικά η δήλωση του Πρωθυπουργού:

"Με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαμε μία ανοικτή συζήτηση. Έθεσα στο τραπέζι όλα τα ζητήματα που προκύπτουν από τις τελευταίες τουρκικές ενέργειες. Κατεγράφησαν οι εκατέρωθεν διαφωνίες. Οι δύο πλευρές, ωστόσο, συμφώνησαν στη συνέχιση των συζητήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Έδωσα εντολή στον υπουργό Εξωτερικών να συγκαλέσει το Ανώτατο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για να ενημερωθούν όλα τα κόμματα.

Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι οι δυσκολίες στη σχέση με την Τουρκία υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Εκτιμώ όμως ότι εφόσον και οι δύο πλευρές δείξουν καλή διάθεση, αυτές τελικά μπορούν να ξεπεραστούν".
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις