Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

ΟΧΙ Τραμπ και Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε κυρώσεις κατά Τουρκίας! Στήριξη στον παραβατικό Ερντογάν


Η διοίκηση Τραμπ λέει όχι σε κυρώσεις κατά της Τουρκίας, μεταδίδει το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, επικαλούμενο δημοσίευμα της ιστοσελίδας Daily Beast.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ,σ΄ ένα επτασέλιδο έγγραφο προς τους γερουσιαστές υποστηρίζει ότι η επιβολή κυρώσεων στην Άγκυρα θα βλάψει την αμυντική συνεργασία μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας, θα βάλει την Τουρκία στο περιθώριο του ΝΑΤΟ και θα την καταστήσει πιο εξαρτημένητην αγορά όπλων από τη Μόσχα.

ΚΛΙΚΑΡΕ ΚΑΙ (ΕΔΩ) ΤΩΡΑ!

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών εξήρε τον ρόλο της Τουρκίας στη Συμμαχία.

“Το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότερο με την Τουρκία ως μέλος εδώ και σχεδόν 70 χρόνια. Η Τουρκία έχει συμβάλει σημαντικά στη συλλογική ασφάλεια του ΝΑΤΟ εδώ και δεκαετίες”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο αξιωματούχος κατηγόρησε επίσης τη Ρωσία, η οποία μπήκε ως “σφήνα” μεταξύ των δύο χωρών και δήλωσε: «Δουλεύουμε για να διατηρήσουμε την ισχυρή συνεργασία εντός της Συμμαχίας».

Στο έγγραφο, η διοίκηση Τραμπ, διατυπώνει επίσης τις αντιρρήσεις της για τις διατάξεις του νομοσχεδίου που θα επέτρεπαν στους Κούρδους να γίνονται δεκτοί στις ΗΠΑ ως πρόσφυγες.

Όλα αυτά δίνουν ακόμη μεγαλύτερη σημασία στην έτσι κι αλλιώς σημαντική συνάντηση Τραμπ-Μητσοτάκη στις 7 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις