Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

«Πράσινο φως» για την αποστολή τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη – Εγκρίθηκε η στρατιωτική συμφωνία με την Τρίπολη από την τουρκική βουλή

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια
Εγκρίθηκε πριν λίγα λεπτά η στρατιωτική συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης από την επιτροπή Εξωτερικών υποθέσεων του τουρκικού κοινοβουλίου.

Αυτό απλά σημαίνει ότι η Τουρκία εντός ολίγων ημερών θα στείλει στρατεύματα στη Λιβύη.
Κάνε like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Κάτι που επιβεβαιώνει πλήρως όσα αναφέραμε πριν, καθώς οι Τουρκικές ΕΔ τέθηκαν σε συναγερμό.
Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ των γειτόνων, οι διαδικασίες για την μεταφορά τουρκικών δυνάμεων έχει ξεκινήσει. Η Κυβέρνηση ζήτησε από τους Στρατηγούς να είναι σε ετοιμότητα, ενώ στρατιωτικές πηγές ανέφεραν πως η αποστολή στρατευμάτων είναι θέμα χρόνου!

Θωρακισμένα οχήματα, UAV και ειδικές δυνάμεις, όπως SAT και SAS ετοιμάζονται να μεταφερθούν στη Λιβύη. Επιπλέον, μεταφορικά αεροπλάνα και τα ελικόπτερα έχουν επίσης ειδοποιηθεί να είναι σε ετοιμότητα, με σκοπό να απογειωθούν και να κατευθυνθούν προς την Μισράτα της Λιβύης!
H Άγκυρα περιμένε την σημερινή εξέλιξη για να… νομιμοποιήσει τις όποιες ενέργειές της. Η απόφαση αυτή ανοίγει το κουτί της Πανδώρας, καθώς η κατάσταση στη Λιβύη θα ξεφύγει. 
Ήδη ο Χαφτάρ κάνει προέλαση στην Τρίπολη, με τους ισλαμιστές να υποχωρούν.
Το ερώτημα βέβαια είναι τι θα κάνει η Ελλάδα στη θέα των τουρκικών πλοίων, θα πατήσουμε το κουμπί;
Libya - Cumhurbaşkanlığı Konseyi: Mısır'ın ulusal güvenliğini sağlama hakkını anlıyoruz, ancak Libya'nın egemenliğine yönelik herhangi bir tehdidi kabul etmiyoruz.
See Seyyah Medya's other Tweets

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις