Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Στον Έβρο ο ΑΓΕΣ και ο ΥΦΕΘΑ – Ο Στρατός αναλαμβάνει και την εσωτερική ασφάλεια της χώρας

Επίσκεψη στον Έβρο πραγματοποιούν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.


Ο Γεώργιος Καμπάς βρίσκεται ήδη στο Νομό από την Παρασκευή 13/12 από κοινού με τον Αλκιβιάδη Στεφανή.

Ο Αρχηγός ΓΕΣ και ο Υφυπουργός επισκέφθηκαν στρατόπεδα στο νότιο τμήμα του Νομού, όπου συνομίλησαν με το στράτευμα όπως και με αστυνομικούς.

Στην ατζέντα της επίσκεψης περιλαμβάνεται και η διαχείριση του μεταναστευτικού και του ρόλου που καλείται να παίξει το στράτευμα στην εκτόνωση του προβλήματος, αφού εφεξής συντονιστής Στρατού και Αστυνομίας αναλαμβάνει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Κάνε like στην σελίδα του Oparlapipas.gr στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Η παρουσία τους στην ελληνική μεθόριο αποτελεί σαφές μήνυμα προς τη γείτονα χώρα, ειδικά σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις στιγμή.

Kοινές δράσεις διαχείρισης μεταναστευτικών ροών Στρατού Ξηράς – Ελληνικής Αστυνομίας στην περιοχή του Έβρου παρακολούθησε, μεταξύ άλλλων, ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς στο πλαίσιο της επίσκεψης του σε μονάδες και φυλάκια της ζώνης ευθύνης του Δ΄Σώματος Στρατού και της Σαμοθράκης για την ανταλλαγή ευχών με το προσωπικό ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιας.

Παράλληλα ο Αρχηγός ΓΕΣ επιθεώρησε τα αποτρεπτικά εμπόδια επί των διαβάσεων και της δυτικής όχθης του Έβρου ποταμού.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΣ «διαπιστώθηκε το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας και του ηθικού του προσωπικού, καθώς και η πρόοδος υλοποίησης σχεδιασθείσας ενισχυμένης συνδρομής του Σώματος Στρατού στο έργο της ΕΛ.ΑΣ για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, δια μέσω της ελληνοτουρκικής μεθορίου».

Επίσης ο Αρχηγός ΓΕΣ έλεγξε την επιχειρησιακή ετοιμότητα των φυλακίων σε Σαμοθράκη και Έβρο. Ο Αρχηγός ΓΕΣ επισκέφθηκε το στρατόπεδο «ΔΗΜΟΓΕΡΟΝΤΑ ΧΑΤΖΗΓΙΩΡΓΗ» και το επιτηρητικό φυλάκιο (ΕΦ) «ΚΟΡΥΦΗ» στη Σαμοθράκη και στη συνέχεια επισκέφθηκε το ΕΦ «5», το στρατόπεδο «ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ», το ΕΦ «ΠΛΑΓΙΩΝ – Στρατιώτη Γεωργίου Κοντσαλάκη» προς τιμήν του ήρωα του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου στρατιώτη Γεωργίου Κοντσαλάκη και το στρατόπεδο «ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ» στην ζώνη ευθύνης του Δ΄Σώματος Στρατού. Τον Αρχηγό ΓΕΣ συνόδευαν ο διοικητής της ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ» αντιστράτηγος Γεώργιος Δημητρόπουλος και ο διοικητής του Δ΄Σώματος Στρατού (Δ΄ΣΣ «ΘΡΑΚΗ») αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.

Δείτε φωτογραφίες

ΓΕΣ   
Ενιαίος Φορέας Επιτήρησης Συνόρων ΕΝΦΕΣ υπό τον Αλκιβιάδη Στεφανή με τροπολογία
Αιφνιδιαστική κίνηση για την δημιουργία του ΕΝΦΕΣ (Ενιαίος Φορέας Επιτήρησης Συνόρων) της κυβέρνησης, με την υπογραφή των μελών του υπουργικού Συμβουλίου, κατέθεσε η κυβέρνηση κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου ΥΠΕΘΑ.
Σύμφωνα με αυτήν, αποστολή η άσκηση ελέγχου και η επιτήρηση των συνόρων με χρήση προσωπικού και μέσων υπό ενιαία διοίκηση.
Σκοπός του ΕΝΦΕΣ όπως αναφέρει το είναι
η λήψη μέτρων για την ενίσχυση της επιτήρησης και της ασφάλειας των συνόρων, η διεξαγωγή των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ
η διεξαγωγή ελέγχων των θαλάσσιων και χερσαίων συνορων
συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ
υλοποίηση δράσεων αναφορικά με την προστασία των συνόρων και την αντιμετώπιση των προβλημάτων του μεταναστευτικού
Στον ΕΝΦΕΣ υπηρετούν:
Ένστολο και πολιτικό προσωπικό από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, του υπουργείο προστασία του πολίτη και του υπουργείου Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής.
Ενιαίος Φορέας Επιτήρησης Συνόρων ΕΝΦΕΣ υπό τον Αλκιβιάδη Στεφανή
Ξεσηκώνονται οι κάτοικοι 
Την ίδια ώρα, ξεσηκώθηκαν ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος, και οι εκπρόσωποι των χωριών του ορεινού όγκου και στήθηκαν μπροστά στην πύλη του Στρατοπέδου “ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΥΔΗ” στο Μεγάλο Δέρειο, εν όψει της επίσκεψης που επρόκειτο να κάνει εκεί ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, σύμφωνα με το evrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις