Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020

27χρονος Κύπριος ανάμεσα στους συλληφθέντες στο Κουκάκι – Ποιος ο ρόλος του

Ελεύθεροι αφέθηκαν το βράδυ της Δευτέρας οι 20 συλληφθέντες από τις καταλήψεις στο Κουκάκι. Και οι τρεις δίκες στην Ευελπίδων αναβλήθηκαν, λόγω της απουσίας των αστυνομικών – μαρτύρων,
αλλά και διερμηνέα για Γάλλους υπηκόους που συμμετείχαν στα επεισόδια. Παρούσα ήταν και ισχυρή δύναμη των ΜΑΤ, η οποία περιφρουρούσε το κτίριο του αυτοφώρου, ωστόσο επικράτησε ένταση με αλληλέγγυους.

Οι δίκες αναβλήθηκαν για τις 22, 23 και 24 Ιανουαρίου. Οι αστυνομικοί, οι οποίοι δηλώνουν ότι τραυματίστηκαν κατά τις συμπλοκές με τους καταληψίες στη Ματρόζου, δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής. Στο δικαστήριο θα προσκομιστούν οι ιατροδικαστικές εκθέσεις.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες, σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive, είναι και ένας 27χρονος Κύπριος. Μάλιστα ο συμπατριώτης μας φαίνεται να ήταν ο ίδιος ο διαχειριστής των καταλήψεων στο Κουκάκι.

Ο 27χρονος Κύπριος είχε συλληφθεί και στο παρελθόν από την ΕΛΑΣ, συγκεκριμένα τρεις φορές, από το 2016 μέχρι το 2020.

Επίσης είχε προσαχθεί άλλες δύο φορές από το 2016.

Τουλάχιστον έξι αστυνομικοί που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις της Ματρόζου και τραυματίστηκαν τις επόμενες μέρες ή και ώρες (Τρίτη), θα υποβάλουν μήνυση σε βάρος των καταληψιών και των δραστών των επιθέσεων για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο και μάλιστα μπορεί να ζητήσουν προανακριτική έρευνα της ΕΛΑΣ παράλληλα με της εισαγγελίας προκειμένου να υπάρξει μετατροπή των κατηγοριών πλημμεληματικού χαρακτήρα σε κακουργηματικού, δηλαδή απόπειρα ανθρωποκτονίας ή βάρια σκοπούμενη σωματική βλάβη.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις