Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

ALERT - Βίντεο-ντοκουμέντο από τους New York Times: Η στιγμή που πύραυλος πλήττει το ουκρανικό αεροσκάφος στο Ιράν

Η αμερικανική εφημερίδα New York Times δημοσίευσε βίντεο ντοκουμέντο στο οποίο φαίνεται πως πύραυλος χτυπά το αεροσκάφος των ουκρανικών αερογραμμών στον αέρα, πριν εκείνο συντριβεί στο έδαφος πάνω από το Ιράν.



Το αμερικανικό μέσο ισχυρίζεται πως έχει επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του βίντεο, που δείχνει το αεροπλάνο των ουκρανικών αερογραμμών να συντρίβεται λίγα λεπτά αφότου έχει πληγεί από πύραυλο στον εναέριο χώρο του Ιράν.


Δείτε το βίντεο:
.


Υπενθυμίζεται ότι τον γύρο του Διαδικτύου κάνει από το απόγευμα της Πέμπτης και ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας που βρισκόταν κοντά στο σημείο του αεροπορικού δυστυχήματος. Στο βίντεο φαίνεται μια μεγάλη λάμψη ενώ στη συνέχεια φαίνονται συντρίμμια της μοιραίας πτήσης να εκτοξεύονται προς όλες τις κατευθύνσεις. Στο βίντεο αν και δεν φαίνεται το Βoeing 737-800 γίνεται αντιληπτό από τις εικόνες που δείχνουν τα συντρίμμια το πόσο σφοδρή ήταν η πρόσκρουση.
Δείτε το βίντεο:


Five security sources, three Americans, one European & one Canadian told @Reuters the initial assessment was that the plane had suffered a technical malfunction (evidence of engine overheating) & not a missile hit

Alleged crash CCTV footage 👇

116 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Στον ΟΗΕ η αεροπορική τραγωδία Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Σεργκέι Κισλίτσια ζήτησε σήμερα, Πέμπτη (09/01), ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ «άνευ όρων υποστήριξη» για τους εμπειρογνώμονες της ομάδας που ερευνά τη συντριβή ουκρανικού αεροσκάφους στην Τεχεράνη. «176 ζωές αθώων χάθηκαν», είπε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης που αφορούσε τον σεβασμό του Χάρτη του ΟΗΕ. «Οι συνθήκες της καταστροφής συνεχίζουν να μην είναι σαφείς. Τώρα οι εμπειρογνώμονες οφείλουν να ερευνήσουν και να βρουν απαντήσεις στην ερώτηση 'τί προκάλεσε τη συντριβή'. Για τον λόγο αυτό, οι εμπειρογνώμονές μας πρέπει να έχουν άνευ όρων υποστήριξη στην έρευνά τους», τόνισε ο Κισλίτσια. Το Κίεβο εξετάζει επτά υποθέσεις για τη συντριβή, ανάμεσα στις οποίες η ρίψη αντιαεροπορικού πυραύλου κατά του Μπόινγκ, η έκρηξη βόμβας τοποθετημένης στο αεροπλάνο, η σύγκρουση του Μπόινγκ με μη επανδρωμένο αεροσκάφος, μια έκρηξη του κινητήρα «για τεχνικούς λόγους», ανακοίνωσε σήμερα ο Σεργκέι Ντανίλοφ, υψηλόβαθμος Ουκρανός αξιωματούχος. Πεντάγωνο: «Ιρανικός αντιαεροπορικός πύραυλος το κατέρριψε μάλλον κατά λάθος» Αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου δήλωσε ότι το αεροσκάφος της Ukrainian International Airlines που συνετρίβη την Τετάρτη (08/01) στο Ιράν, με αποτέλεσμα το θάνατο 176 ατόμων, χτυπήθηκε, πιθανότατα κατά λάθος, από το αντιαεροπορικό σύστημα της Τεχεράνης. Σύμφωνα με το Newsweek και την είδηση επιβεβαιώνουν, αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ αλλά και του Ιράκ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το αεροσκάφος φαίνεται πως χτυπήθηκε από το ρωσικό πυραυλικό σύστημα εδάφους - αέρος Tor-M1, γνωστό στο ΝΑΤΟ και ως «Γάντι» (Gauntlet), δήλωσαν οι τρεις αξιωματούχοι. Η πτήση 752 της Ukraine International Airlines που εκτελούσε δρομολόγιο από το Διεθνή Αερολιμένα «Ιμάμης Χομεϊνί» της Τεχεράνης με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο «Μπορισπίλ» του Κιέβου, στην Ουκρανία, σταμάτησε να μεταδίδει δεδομένα την Τρίτη, λίγα μόλις λεπτά μετά την απογείωσή της και αμέσως μετά την εκτόξευξη πυραύλων από πλευράς Ιράν εναντίον των αμερικανικών βάσεων που βρίσκονται επί του ιρακινού εδάφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις