Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2020

Βάσιμες αλλά όχι ακόμα επίσημες πληροφορίες... ότι η Αλγερία θα επιτρέψει τελικά την εισβολή τουρκικών δυνάμεων στην Λιβύη! AMEΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΑΙΓΥΠΤΟ

Βάσιμες αλλά όχι ακόμα επίσημες πληροφορίες του αραβικού τύπου, αναφέρουν ότι η Αλγερία θα επιτρέψει τελικά την εισβολή τουρκικών δυνάμεων στην Λιβύη, διά μέσου
του εδάφους της, ενώ θα επιτρέψει και την δημιουργία τουρκικών βάσεων.

«Πρόκειται για πισώπλατη μαχαιριά σε όλους τους Λίβυους και την Αίγυπτο. Τουρκική ομάδα ανώτερων αξιωματικών φέρεται να επιθεωρεί τώρα τις βάσεις για χρήση στην Αλγερία», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.
Την ίδια στιγμή, στο πλαίσιο της προσπάθειας της Τουρκίας για υποστήριξη από την Αλγερία για την αποστολή τουρκικών δυνάμεων στη Λιβύη, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επισκέφθηκε τον Αλγερινό Πρόεδρο Abdel Majid Tabun μεταξύ 6-7 Ιανουαρίου για να συνομιλήσει μαζί του σχετικά με αυτό το ζήτημα.
Μετά τη συνάντησή τους, ο Αλγερινός ΥΠΕΞ δήλωσε: «Θα διεξαγάγουμε κοινή συνεργασία για τα περιφερειακά μας συμφέροντα, ειδικά για την κρίση της Λιβύης”, αλλά δεν έθιξε τη φύση της συνεργασίας μεταξύ τους».
Σύμφωνα με αραβική ιστοσελίδα, με την ευκαιρία του εορτασμού της μνήμης του ναυάρχου Μπαρμπαρόσα, ο οποίος ήταν διάσημος αιμοσταγής κουρσάρος στη βόρεια Αφρική και τις ακτές της Μεσογείου στο οθωμανικό κράτος, από 7-10 Ιανουαρίου θα φιλοξενούνται δύο τουρκικές φρεγάτες στις ακτές της Αλγερίας.

Μέσα σε αυτές αναφέρονται «170 Τούρκοι στρατιώτες», οι οποίοι δεν διευκρινίζεται το αν θα παραμείνουν “πίσω”, μετά τον απόπλου των δύο πλοίων, εγείροντας ερωτηματικά για τις μεθόδους που μπορεί να σκαρφίζονται οι νεο-Οθωμανοί για να μεταφέρουν στρατιώτες στη Λιβύη.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλγερίας, Σαμπρί Μπογκαντούμ, αποκάλυψε τις κινήσεις της χώρας του τις επόμενες ημέρες, οι οποίες αφορούν πρωτοβουλίες για την την κρίση στη Λιβύη, χωρίς όμως να τις κατονομάζει.
Πρωτύτερα επίσης, ο Τυνήσιος υπουργός εσωτερικών ανέφερε ότι οι δυνάμεις του υπουργείου του κατάσχεσαν όπλα που είχαν φτάσει με εμπορικό πλοίο από την Τουρκία και προορίζονταν για τη Λιβύη, ενώ σήμερα δύο νέα εμπορικά πλοία έχουν προσεγγίσει την Τρίπολη και τα σενάρια για μεταφορά τουρκικών όπλων «φουντώνει» συνεχώς.
Η εκτίμηση πολλών ειδικών αμυντικών αναλυτών, αλλά και η κοινή λογική λένε ότι οι Τούρκοι θα κάνουν στην κυριολεξία τα πάντα για να στηρίξουν το Σάρατζ στην Τρίπολη, αλλιώς θα ακυρωθεί η “συμφωνία” για την ΑΟΖ, η οποία έτσι και αλλιώς προχθές κηρύχθηκε “μη ενεργή” από το κοινοβούλιο της Λιβύης.
Η Αλγερία θα αποτελέσει τον πιο πιθανό προορισμό τουρκικών αεροσκαφών, όπλων αλλά και στρατιωτικού προσωπικού, αλλιώς η υπόθεση με τη Λιβύη είναι χαμένη.
Πρώτα απ΄ όλα αναμένουμε ότι θα αφιχθεί μοίρα τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, εφόσον επιβληθεί “κατάπαυση του πυρός” με έξωθεν παρέμβαση το Σάββατο, αλλιώς ο Χαφτάρ μέσα σε ώρες πιθανόν να πίνει τον ελληνικό καφέ του στο κέντρο της “Τριπολιτσάς” της Λιβύης.
Ο Πούτιν τονίζουμε ότι «παίζει» το παιχνίδι του Ερντογάν μέχρι τώρα, κυρίως λόγω του αγωγού East Med, τον οποίο δεν επιθυμούν οι Ρώσοι σε καμία περίπτωση, αλλά αυτό αποτελεί επίσης ευθεία αμφισβήτηση των ελληνικών και αιγυπτιακών θέσεων.
Tunisian Interior Ministry: Earlier today we seized weapons that had arrived from Turkey & were on their way to Libya.
43 people are talking about this
Just got intel that is allowing invasion of through its land and bases. What a back stab to all of us Libyans and |ians alike. Turkish advanced team of senior officers are now inspecting bases to use.
View image on Twitter
146 people are talking about this

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις