Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Προς εκτόνωση: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Nτόναλντ Τραμπ κάλεσε το Ιράν «να παύσουν εχθροπραξίες για το καλό όλων»

O πρόεδρος των ΗΠΑ, απευθύνει διάγγελμα από τον Λευκό Οίκο, στις 11.30 τοπική ώρα (18.30 ώρα Ελλάδος) ξεκίνησε και διήρκεσε οκτώ λεπτά με πνεύμα εκτόνωσης.


Είπε μεταξύ άλλων: «Κανένας Αμερικανος δεν τραυματίστηκε από την χθεσινή επίθεση. Δεν είχαμε καμία απώλεια. Όλοι οι στρατιώτες είναι ασφαλείς. Είμαστε έτοιμοι για όλα. Το Ιράν δείχνει να κάνει πίσω. Καμία ζωή, ούτε καν Ιρακινού, δεν χάθηκε λόγω διασποράς δυνάμεων και έγκαιρης προειδοποίησης που είχαν οι δυνάμεις μας. Οι ημέρες ανοχής στο Ιράν τελείωσαν.

Θα επιβάλλουμε πιο σκληρές οικονομικές κυρώσεις στο Ιράν.

Καλούμε το ΝΑΤΟ να εμπλακεί πιο ενεργά στην Μέση Ανατολή. Οι ΗΠΑ είναι ανεξάρτητες ενεργειακά. Δεν έχουμε ανάγκη την Μέση Ανατολή, αλλά προσπαθούμε για φέρουμε ειρήνη και εκδημοκρατισμό στην περιοχή».

Απευθυνόμενος προς τους ηγέτες του Ιράν, τους καλώ να ακολουθήσουν τον δρόμο της ειρήνης για το καλό όλων».


Ο Ντόναλντ Τραμπ θα αναφερθεί στην κρίση με το Ιράν μετά τα ιρανικά πλήγματα εναντίον βάσεων όπου σταθμεύουν Αμερικανοί στρατιώτες στο Ιράκ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε μέσω του Twitter ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται ακόμα στη διαδικασία αποτίμησης της κατάστασης μετά τα πυραυλικά πλήγματα που εξαπέλυσαν οι Φρουροί της Επανάστασης εναντίον τουλάχιστον δύο αμερικανικών βάσεων στο Ιράκ σε αντίποινα για την εξόντωση του ιρανού υποστράτηγου, Κασέμ Σουλεϊμανί, την Παρασκευή σε βομβαρδισμό στη Βαγδάτη.

Πάντως – διαβεβαίωσε ο ένοικος του Λευκού Οίκου – «μέχρι τώρα, όλα πάνε καλά!».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις