Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020

Καταιγιστικές εξελίξεις...ΕΚΤΑΚΤΟ – Ιρανοί κατέρριψαν αμερικανικό drone στο Ιράκ – Έκτακτες πτήσεις ρωσικών μεταφορικών αεροσκαφών στη Συρία

Ο ιρανικός στρατός φέρεται από ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων να κατέρριψε ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα στο δυτικό
Ιράκ δημιουργώντας κι άλλη ένταση ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Τεχεράνη.
Στη διάθεση του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Avia.pro ήρθαν πληροφορίες, ότι ο ιρανικός στρατός κατέρριψε ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα στο δυτικό Ιράκ στην επαρχία Anbar.
Σύμφωνα με την φωτογραφία που παρουσιάζεται, μιλάμε για ένα μικρό μη επανδρωμένο εναέριο όχημα, ωστόσο ο σκοπός της εμφάνισής του στον τομέα δράσης των ιρανικών στρατιωτικών και φιλο-ιρανικών ενόπλων δυνάμεων είναι ακόμη άγνωστος.
«Παρόμοιο περιστατικό συνέβη και στις 4 Ιανουαρίου, ωστόσο, για άγνωστους λόγους, ο αμερικανικός στρατός αποφάσισε να αποκρύψει το περιστατικό, προφανώς σκοπεύοντας να αποτρέψει διαρροές για νέες απώλειες στα μέσα ενημέρωσης», αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.
Οι ειδικοί επισύρουν την προσοχή στο γεγονός ότι τέτοια μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για αναγνώριση όσο και για συντονισμό των ενεργειών των μαχητικών αεροσκαφών ή των εξοπλισμένων UCAV σε αποστολές μάχης.
Το πως ακριβώς καταστράφηκε το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα, εξακολουθεί να είναι άγνωστο, ωστόσο, κρίνοντας από τη ζημιά που φαίνεται στην φωτογραφίαπρέπει να εξουδετερώθηκε με ειδικό όπλο από το έδαφος.
Ενώ το θέμα της πιθανής ρήξης Ιρανών και Αμερικανών φουντώνει, η Συρία αποτελεί όπως φαίνεται, την περιοχή-κλειδί για τις πολεμικές εξελίξεις από τις ΗΠΑ κατά του Ιράν από την πλευρά της Α.Μεσογείου, για αυτό και ο Πούτιν στέλνει συνεχώς όπλα, όπως συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, για να “ελέγξει τις επικίνδυνες πολεμικές εξελίξεις σε ολόκληρη την Μέση Ανατολή και την ΝΑ Ευρώπη.
Κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας, τουλάχιστον έξι ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν στη ρωσική στρατιωτική αεροπορική βάση Khmeimim.
Σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων, ο λόγος για την επείγουσα αποστολή ρωσικών μεταφορικών αεροσκαφών στην Συρία, είναι η ολοένα και μεγαλύτερη πιθανότητα μιας στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ του Ιράν και των Ηνωμένων Πολιτειών.
Οι Ρώσοι μετέφεραν αντιπυραυλικά συστήματα, ραντάρ και εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου.
“Επί του παρόντος, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να επιτεθούν οι αμερικανικές δυνάμεις στην επικράτεια του Ιράν από τη Μεσόγειο Θάλασσα, ενώ υπάρχουν και αρκετές  πιθανότητες να δούμε κάτι τέτοιο από το έδαφος της Συρίας, γεγονός που δημιουργεί κίνδυνο όχι μόνο για τους ιρανικούς στρατιωτικούς σχηματισμούς που βρίσκονται στην χώρα αυτή και τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, αλλά και για το ρωσικό στρατό.
Το Ιράν είναι ο σημαντικότερος σύμμαχος της Ρωσίας στη Μέση Ανατολή και ως εκ τούτου, μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα ότι η Ρωσία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσει την ασφάλεια της χώρας αυτής και να επιδείξει έμπρακτα την υποστήριξη της. Είναι σαφές, επίσης, ότι οι επιθέσεις από τη Μεσόγειο Θάλασσα θα σταματήσουν και όχι μόνο με χρήση συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου, αλλά και με την αεροπορική και πυραυλική άμυνα», ανέφερε Ρώσος εμπειρογνώμονας.
Αν και εφόσον ισχύουν αυτά τα σενάρια που αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ, νομίζουμε ότι τα λόγια και οι αναλύσεις είναι πλέον περιττές..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις