Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2020

Η κυβέρνηση καταργεί σχολική αργία των Τριών Ιεραρχών για να προωθήσει θρησκευτικές εκδηλώσεις για τους μαθητές

Σύμφωνα με ρύθμιση σε νομοσχέδιο που κατατέθηκε από το υπουργείο Παιδείας, προτείνεται να καταργηθεί στα σχολεία η αργία για τη μέρα των Τριών Ιεραρχών και προωθείται η πραγματοποίηση εκδηλώσεων προς τιμή των Μεγάλων αυτών Πατέρων αλλά και της Παιδείας, καθώς και των μετόχων της εκπαιδευτικής διαδικασίας , εκπαιδευτικών και μαθητών». Οι εκδηλώσεις αυτές «μπορεί να περιλαμβάνουν θρησκευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικά με την προβολή του κοινωνικού και παιδαγωγικού έργου των Μεγάλων Πατέρων και της εν γένει προσφοράς τους στην

Όπως αναφέρεται στο νομοσχέδιο «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.), Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε την Παρασκευή  στη Βουλή, προωθείται η κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών στις 30 Ιανουαρίου, προκειμένου να αντικατασταθεί με θρησκευτικές εκδηλώσεις για τους μαθητές.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση θέλει να μην περιλαμβάνεται η 30η Ιανουαρίου στις ημέρες σχολικής αργίας και να καθιερωθεί «ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμή των Μεγάλων αυτών Πατέρων αλλά και της Παιδείας, καθώς και των μετόχων της εκπαιδευτικής διαδικασίας , εκπαιδευτικών και μαθητών». Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να πραγματοποιούνται στα σχολεία θρησκευτικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες γύρω από το έργο των «Μεγάλων Πατέρων» και της προσφοράς τους στο κομμάτι της εκπαίδευσης.

Τα όσα αναφέρονται στην προτεινόμενη ρύθμιση:

«Με την προτεινόμενη ρύθμιση, η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της θρησκευτικής των Τριών Ιεραρχών, παύει να συμπεριλαμβάνεται στις ημέρες σχολικής αργίας. Αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμή των Μεγάλων αυτών Πατέρων αλλά και της Παιδείας, καθώς και των μετόχων της εκπαιδευτικής διαδικασίας , εκπαιδευτικών και μαθητών.

Οι εκδηλώσεις αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν θρησκευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σχετικά με την προβολή του κοινωνικού  και παιδαγωγικού έργου των Μεγάλων Πατέρων  και της εν γένει προσφοράς τους  στην Εκπαίδευση και τα Γράμματα. Η εν λόγω ρύθμιση καταλαμβάνει τόσο την Πρωτοβάθμια  όσο και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δημόσια και ιδιωτική, έτσι ώστε  ο τρόπος εορτασμού της συγκεκριμένης θρησκευτικής και σχολικής εορτής να είναι καθολικός και ενιαίος».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις