Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2020

«Η Τουρκία με το ζόρι πετάει τα F-16”

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Η εφημερίδα Ahval  αναδημοσιεύει από το National Interest απόσπασμα άρθρου του ειδικού στα θέματα άμυνας ιστορικού  Michael Peck, ο οποίος αποκαλύπτει τις
αδυναμίες της τουρκικής Αεροπορίας.  Ειδικότερα γράφει:

«Σύμφωνα με εκτιμήσεις των Αμερικανικών Αεροπορικών Δυνάμεων το κόστος  της εκπαίδευσης ενός πιλότου για να πετάξει με F-35 αγγίζει τα 11 εκατ. $. Η αξία ενός έμπειρου πιλότου είναι ανεκτίμητη.

Συνεπώς , όταν μια χώρα φυλακίζει τους πιλότους της δεν έχει μόνο οικονομικές απώλειες αλλά χάνει μια υπερβολικά πολύτιμη δύναμη.

Η Τουρκία για χάρη της πολιτικής  έπληξε σε τέτοιο βαθμό την Αεροπορία της που έφτασε στο σημείο να μην μπορεί να πετάξει τα F-16 της.

Μετά την απομάκρυνση 300 και πλέον πιλότων αναζήτησε στο εξωτερικό την κάλυψη των κενών.  Όταν η Αμερική αρνήθηκε να εκπαιδεύσει νέους πιλότους  ζήτησε τη βοήθεια του Πακιστάν που έχει F-16. Αλλά και αυτό δεν απέδωσε . Τότε με προεδρικό διάταγμα επιστράτευσε 330 πρώην πιλότους, τους οποίους απείλησε πως αν δεν αναλάβουν τα καθήκοντα τους θα τους ακυρώσεις τις ιδιωτικές άδειες πτήσεις».

Με αυτά τα χάλια αυξάνουν τις παραβιάσεις στο Αιγαίο έναντι των ικανότατων , αξιοθαύμαστων πιλότων μας. Ο μόνος λόγος που το κάνουν σίγουρα είναι η εκπαίδευση νέων πιλότων γι αυτό χάνει ο ένας τον άλλον στον αέρα….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις