Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

«Είμαστε έτοιμοι να εξαφανίσουμε Τελ Αβίβ και Χάιφα»... Το Ιράν απείλησε το Ισραήλ και πάει σε γενικευμένη σύρραξη...

Επικίνδυνα κλιμακώνεται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί, αυτή τη φορά με κίνδυνο διασποράς της κρίσης,
αφού το Ιράν απεύθυνε ευθείες απειλές και κατά του Ισραήλ.

Για πρώτη φορά το Ιράν, μετά την εξόντωση του αρχηγού του σώματος Quds προειδοποίησε ότι θα εξαφανιστούν από προσώπου γης Τελ Αβίβ και Χάιφα.

Μιλώντας ο πρώην αρχηγός των «φρουρών της Επανάστασης», στρατηγός Mohsen Rezaei δήλωσε:

«Εάν οι ΗΠΑ απαντήσουν μετά τις επιθέσεις που θα εξαπολύσουμε εναντίον τους, τότε εμείς ως απάντηση θα εξαφανίσουμε το Τελ Αβίβ και την Χάιφα».

Νωρίτερα ο Αμερικανός υπουργός Μάικ Πομπέο είχε αναφέρει ότι οι ΗΠΑ θα απαντήσουν σε περίπτωση επίθεσης κατά των δυνάμεών τους από το Ιράν.

Μάλιστα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντ.΄Τραμ είχε δηλώσει πως υπάρχουν 52 στόχοι «κλειδωμένοι» στο Ιράν, εάν η Τεχεράνη αποφασίσει να κτυπήσει τις ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα ο αρχηγός της φιλοϊρανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα δήλωνε ότι οι Αμερικανοί θα φύγουν με τον ένα τρόπο ή τον άλλο από τη Μέση Ανατολή.

Όπως είπε: «Οι απειλές κατά των ΗΠΑ δεν είναι “κενό γράμμα”.

Όταν οι Αμερικανοί στρατιώτες θα έρχονται όρθιοι και θα φεύγουν σε οριζόντια θέση, τότε ο Τραμπ και η ηγεσία του θα καταλάβουν ότι έχουν χάσει το παιχνίδι στη Μέση Ανατολή».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις