Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Μητσοτάκης: Ημουν ξεκάθαρος στον Τραμπ -Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας όπως νομίζουμε (video)

«Πιστεύω ότι συνολικά η επίσκεψη στις ΗΠΑ επαναβεβαίωσε το γεγονός ότι για τις ΗΠΑ η Ελλάδα είναι ένας σταθερός και αξιόπιστος σύμμαχος σε μια εξαιρετικά ταραγμένη περιοχή» τόνισε ο
πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας, στο πλαίσιο του επίσημου δείπνου του Ελληνοαμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου.

 Για την κριτική ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι προβλέψιμη στις επαφές της με τις ΗΠΑ θα αντιτείνω είπε ο πρωθυπουργός ότι ακριβώς αυτή είναι η έννοια μιας στρατηγικής συμμαχίας. Να είσαι σταθερός και αξιόπιστος και ως προς τις βασικές προβλέψεις μιας στρατηγικής σχέσης να είσαι και προβλέψιμος, κάτι που δεν ισχύει για άλλες χώρες στην Ανατολική Μεσόγειο.



Επίσης υπογράμμισε ότι τόσο στο κογκρέσο όσο και στη γερουσία υπάρχει μια διακομματική αντίληψη για τον στρατηγικό ρόλο της Ελλάδας και αυτό αποτυπώθηκε κατά την ψήφιση του EastMed Act που για πρώτη φορά ορίζει την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ως περιοχή στρατηγικού ενδιαφέροντος για τις ΗΠΑ και καθορίζει ποιοι είναι οι σταθεροί και αξιόπιστοι σύμμαχοι των ΗΠΑ και πως αυτοί πρέπει να στηριχθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις