Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

ΕΚΤΑΚΤΟ – Τούρκοι έριξαν πυραύλους σε θέσεις Ρώσων στρατιωτικών – Ρωσοτουρκική σύγκρουση στην Ιντλίμπ - Δεν τα βρίσκουν Μόσχα-Άγκυρα

Πριν από λίγες ώρες, ο τουρκικός στρατός, χωρίς να προειδοποιήσει κανέναν, επιτέθηκε στις θέσεις του ρωσικού και συριακού στρατού στις επαρχίες Λαττάκεια και
Ιντλίμπ χρησιμοποιώντας πυραύλους εδάφους-εδάφους.

Μία από τις επιθέσεις πραγματοποιήθηκε από το έδαφος της Τουρκικού παρατηρητηρίου αριθ. 8, με την εκτόξευση των πυραύλων να διεξήχθη απευθείας από  Τούρκους στρατιωτικούς, ενώ η ρωσική στρατιωτική αεροπορική βάση Khmeimim βομβαρδίστηκε ταυτόχρονα με πύραυλο Grad από την περιοχή του τουρκικού παρατηρητηρίου Maidan Gajal.
 Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Avia.pro, διεξήχθη επίθεση πυραύλων και πυροβολικού από το έδαφος του τουρκικού παρατηρητηρίου αριθ. 8, και στις θέσεις των συριακών δυνάμεων στην περιοχή της πόλης Σαρμάν.
Οι ειδικοί θεωρούν τις ενέργειες του τουρκικού στρατού προκλητικές, καθώς ο συριακός στρατός μπορεί εύκολα να χτυπήσει και να καταστρέψει εντελώς την τουρκική θέση παρατήρησης, αλλά κάτι τέτοιο θα έδινε στην Άγκυρα την μεγάλη ευκαιρία να στείλει και νέα στρατεύματα στο Ιντλίμπ.
Όσο για την επίθεση πυραύλου στη ρωσική στρατιωτική αεροπορική βάση Khmeimim, σύμφωνα με τα τρέχοντα στοιχεία, τα οποία, παρεμπιπτόντως, δεν έχουν σχολιαστεί ακόμη από τη ρωσική πλευρά, ο πύραυλος Grad εκτοξεύθηκε από φιλότουρκους μαχητές, οι καλύπτονταν πίσω από ένα τουρκικό παρατηρητήριο, καταφέρνοντας να αποφύγουν μια αεροπορική επίθεση από τη Ρωσική Πολεμική Αεροπορία.

Άλλες πληροφορίες φέρουν Ρώσους και Σύρους αξιωματικούς να είναι πυρ και μανία με την στάση των Τούρκων, που επιδιώκουν την ένταση και ρήξη στην Ιντλίμπ, λόγω της παρουσίας χιλιάδων “φίλων τους” τζιχαντιστών.
Σύμφωνα με άρθρο μας, πραγματικά μιλάμε για ένα θέατρο του παραλόγου μεταξύ Ρώσων και Τούρκων, αρχής γενομένης της καταστάσεως στην Ιντλίμπ στη Συρία, έως την τρομερή πολεμική διένεξη στην Λιβύη, στην οποία η Μόσχα δεν επιθυμεί να δει επουδενί τουρκικές χερσαίες δυνάμεις στο λιβυκό έδαφος λόγω των τεραστίων ενεργειακών κοιτασμάτων, ειδικά μετά τις πρόσφατες εξαγγελίες του Ερντογάν.
“Η Τουρκία δεν θα αποσυρθεί από τις θέσεις παρατήρησης της στα ανατολικά προάστια του Ιντλίμπ, στα οποία υπάρχει έντονη κινητικότητα και βιαιοπραγίες από τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος που υποστηρίζονται από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές”, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός άμυνας Χ.Ακάρ.
Στην πραγματικότητα, χιλιάδες Σύροι στρατιώτες, μετά από την απόφαση του Άσαντ να διώξει τους κατακτητές της συριακής γης, είχαν περικυκλώσει και τα 12 τουρκικά παρατηρητήρια στην επαρχία Ιντλίμπ τη Δευτέρα, πιέζοντας να καταλάβουν το τελευταίο προπύργιο της συριακής αντιπολίτευσης.
Ρωσία και Τουρκία βρίσκονται σε ευθεία “σύγκρουση” μεταξύ τους σε δύο πλέον καυτά μέτωπα, στη Συρία και στη Λιβύη.
Το ένα μέτωπο είναι στην Συρία και την πόλη Ιντλίμπ. Το άλλο μέτωπο της Ρωσοτουρκικής σύγκρουσης είναι η Λιβύη. Η πρωτεύουσα, Τρίπολη, ελέγχεται από την κυβέρνηση εθνικής συμφωνίας με φιλοσοφία Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Η Τουρκία στέλνει στρατεύματα για να την υποστηρίξει, ενώ παράλληλα μεταφέρει Σύριους τζιχαντιστές για να βοηθήσει την κυβέρνηση στην Τρίπολη.
Αναμένουμε μόνο το πότε θα γίνει το λάθος, όπως το 2015 με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, διότι το μόνο σίγουρο είναι ότι στην Τουρκία το «ετοιμάζουν» πυρετωδώς.

النقطة الثامنة المتمركزة بالقرب من بلدة صرمان تقصف مواقع قوات النظام بالمدفعية الثقيلة.

See IDLIB PLUS's other Tweets

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις