Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2020

Θεσσαλονίκη: Επεισόδιο με ελεγκτή του ΟΑΣΘ και επιβάτη - ΒΙΝΤΕΟ μέσα από το λεωφορείο

Περιστατικό υβριστικής συμπεριφοράς από ελεγκτή εισιτηρίων του ΟΑΣΘ σε βάρος του καταγγέλλει ένας άνδρας που αναφέρει ότι διαμένει προσωρινά στα Διαβατά, στη Θεσσαλονίκη.


Ο άνδρας, κουρδικής καταγωγής, αναφέρει ότι το περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου, λίγο μετά τις 8:30 το πρωί, στη γραμμή 55 του ΟΑΣΘ η οποία περνάει από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ελεγκτής τού είπε να κατέβει από το λεωφορείο γιατί δεν είχε εισιτήριο. Αυτός, όπως ισχυρίζεται, του ζήτησε να παραμείνει στο λεωφορείο γιατί είχε ένα επείγον ραντεβού στο κέντρο και, καθώς, όπως υποστηρίζει δεν είχε ψιλά, έδωσε στον ελεγκτή 20 ευρώ ώστε να πληρώσει είτε το εισιτήριο ή το πρόστιμο αλλά και την τραπεζική κάρτα που είχε μαζί του σε περίπτωση που μπορούσε να πληρώσει ηλεκτρονικά. Εναλλακτικά, του πρότεινε να κατέβουν μαζί στον τερματικό σταθμό, από όπου θα μπορούσε να αγοράσει εισιτήρια ή να κάνει ψιλά και να του δώσει.

Ο άνδρας αναφέρει ότι ο ελεγκτής αρνήθηκε και του είπε πως “εδώ είναι Ελλάδα” και πως αν δεν έχει ένα ευρώ, θα πρέπει να κατέβει κάτω.

“Αυτοί οι άνθρωποι δεν σέβονται τους πελάτες (σσ. επιβάτες) τους. Τους φέρονται σαν να είναι σκουπίδια. Τους φέρονται φριχτά”, τόνισε και κατήγγειλε πως ο οδηγός και οι δύο ελεγκτές δρούσαν σαν να ήταν μαφία και πως έγιναν πολύ επιθετικοί. Δήλωσε πως όταν κατάλαβε ένας από αυτούς ότι καταγράφει το περιστατικό με το κινητό σήκωσε το χέρι του σαν να ήθελε να τον χτυπήσει.

Τη συμπεριφορά αυτή κατέγραψε ο άνδρας σε βίντεο στο οποίο φαίνεται ο ελεγκτής να απειλεί τον επιβάτη “ότι θα τον έβαζε σε σκουπιδοτενεκέ” ενώ στη δική του κατηγορία ότι ελεγκτές κι οδηγός δρουν σαν μαφία του απάντησε: “δεν θα ήμασταν οι τρεις μας, να μην είχε κόσμο, θα σου έλεγα εγώ ποιος είναι μαφία”.

Σύμφωνα με το voria.gr, στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία η οποία συνόδευσε τον άνδρα στο αστυνομικό τμήμα και αφού εξακριβώθηκαν τα στοιχεία του αφέθηκε ελεύθερος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις