Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

''Βόμβες'' Ρωσικού ΜΜΕ για Ερντογάν: ''Στόχος του η απόσχιση της Δ. Θράκης από την Ελλάδα''!


Οργή έχει κυριεύσει πολλούς Ρώσους συμβούλους του Κρεμλίνου, από την πορεία των Τούρκων προς μια νέα Οθωμανική αυτοκρατορία, την οποία υλοποιούν βέβαια οι τουρκικές ΕΔ, οι οποίες “απλώνονται σε Λιβύη και Συρία για τον σκοπό αυτόν.

Μέσα στα σχέδια αυτά η Τουρκία θέλει να εξισλαμίσει τα Βαλκάνια και να υφαρπάξει την Δυτική Θράκη. 

Οι ίδιοι Ρώσοι ειδικοί θεωρούν επίσης, ότι ο Τούρκος πρόεδρος κινείται πλέον ως “φορτηγό με σπασμένα φρένα”, για να υλοποιήσει τα τρομερά σχέδια του, τα οποία θα γυρίσουν σίγουρα μπούμερανγκ εναντίον του. 

Τα νέα από τη Συρία γίνονται όλο και πιο “καυτά” και οι δύο πλευρές τσακώνονται όλο και περισσότερο, ενώ ορισμένοι Ρώσοι ειδικοί ήδη μιλούν ανοιχτά για τη δυνατότητα ενός νέου πολέμου ( ουρκίας-Συρίας) με τον κίνδυνο να εμπλακεί σε αυτόν και η Ρωσία.

Σύμφωνα με τους Ρώσους ειδικούς Μιχαήλ Σιργιάεφ και Σεργκέι Πιλιέεφ, “o Τούρκος σουλτάνος ​​είναι πολύ απίθανο να σταματήσει εκεί. Πιθανότατα, θα προκύψουν και άλλα καυτά σημεία μετά την Συρία, ειδικά σε Τουρκμενιστάν, Τατζικιστάν και Αρμενία.

Στην πραγματικότητα, αυτό συνέβη ήδη στη Συρία και στη Λιβύη. Χάρη στους Τούρκους λομπίστες στη Μόσχα, η Ρωσία οδηγήθηκε σε μια πραγματική παγίδα.

Η υποεκτίμηση του παράγοντα του πολιτισμού, η έλλειψη κατανόησης της ουσίας των θρησκευτικών πεποιθήσεων των λαών, και η κακή γνώση των ρωσοτουρκικών πολέμων, οδήγησαν σε μια κρίση την ρωσική πολιτική έναντι της Τουρκίας.

Τι έχουμε τώρα κατά τους ίδιους:

1. Ο Ερντογάν πέταξε έξω την Ρωσία από τη Λιβύη, έχοντας συνεργαστεί η ίδια στην ίδια πλευρά με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ. Ξοδεύτηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια εκεί και ο λαός πεινάει, ενώ η Ρωσία χάνει  την παραγωγή πετρελαίου στην Λιβύη  (Rosneft) και το σημαντικότερο, έχασε την ευκαιρία να αποκαταστήσει τις ρωσικές βάσεις σε Τρίπολη και Βεγγάζη.

2. Ο Ερντογάν είναι ένας από τους κύριους υποκινητές και ενορχηστρωτές της διάσπασης στην Ουκρανία. Βρίσκεται πίσω από το πιο ισχυρό χτύπημα στη ρωσική ενότητα, την Ορθόδοξη Εκκλησία και τον Ορθόδοξο κόσμο ως σύνολο.

3. Ο Ερντογάν είναι ένας από τους δημιουργούς πολλών ισλαμικών κινημάτων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αναγνωρίζονται ως τρομοκρατικές οργανώσεις στη Ρωσία.

4. Ο Ερντογάν ασχολείται τώρα με τη μεταφορά τρομοκρατών στο Αφγανιστάν και από εκεί στις δημοκρατίες της Κεντρικής Ασίας και  ο κάνει αυτό σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μακροπρόθεσμα, αυτό θα προκαλέσει έναν μεγάλο πόλεμο στο Τατζικιστάν, το Τουρκμενιστάν, το Κιργιζιστάν και το Καζακστάν, με τα εκατομμύρια τους πρόσφυγες να κατακλύζουν την Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.

5. Ο Ερντογάν ασχολείται πραγματικά με την προσάρτηση του Τουρκμενιστάν. Η φιλοτουρκική επιρροή σε αυτή τη δημοκρατία αυξάνεται διαρκώς. Μεταξύ της Τουρκίας και του Τουρκμενιστάν υπάρχει μια ισχυρή μεταναστευτική ροή.

Η Άγκυρα παίρνει τον έλεγχο στο Τουρκμενιστάν όλων των συστημάτων επικοινωνίας (επικοινωνίες, ΜΜΕ). Στην πραγματικότητα, το Τουρκμενιστάν "εξαφανίζεται", κάτι που δεν είναι δύσκολο, αφού οι Τουρκμένοι και οι Τούρκοι είναι άνθρωποι που μιλάνε την ίδια γλώσσα. Οι ρωσικές εταιρείες στο Τουρκμενιστάν (Gazprom και MTS) έχουν ήδη πρόβλημα και σκέπτονται να αποχωρήσουν.

6. Ο Ερντογάν υποστηρίζει συστηματικά τον Μουσταφά Τζαιμίλεφ, τον προκλητικό ηγέτη των Τάταρων της Κριμαίας που έχει αξιώσεις στην Χερσόνησο αυτή.

7. Ο Ερντογάν ζητά την αποδοχή της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ χωρίς όρους, μιλώντας για την ανάγκη να σωθεί η Γεωργία από τη λεγόμενη «ρωσική επιθετικότητα».

8. Ο Ερντογάν περιπλέκει διαρκώς τις συνθήκες διέλευσης του Βόσπορου και των Δαρδανελλίων για τα ρωσικά πλοία, απαιτώντας ιδιαίτερα από τα δεξαμενόπλοια να διέρχονται από  τα στενά με τουρκικά ρυμουλκά, γεγονός που οδηγεί σε καθυστερήσεις αρκετών εβδομάδων και ασκεί ισχυρό πλήγμα στις εξαγωγές μας.

9. Οι υπηρεσίες πληροφοριών του Ερντογάν λειτουργούν στο Τατάρσταν και στη Μπασκιστάια (Ρωσία).

10. Ο Ερντογάν πληρώνει για τη μετάβαση από τον Σιιτισμό στον Σουνισμό στο Αζερμπαϊτζάν, προσπαθώντας να αποκλείσει το Μπακού από την ιρανική επιρροή.

11. Ο Ερντογάν συνεργάζεται ενεργά με τις κοινότητες του Αζερμπαϊτζάν σε διάφορες πόλεις της Ρωσίας.

12. Ο Ερντογάν υποστηρίζει τον εξισλαμισμό στα Βαλκάνια, στη Βοσνία, στο Κοσσυφοπέδιο, στα Σκόπια, στην Ελλάδα, στο Μαυροβούνιο και στη Βουλγαρία.

13. Ο Ερντογάν ετοιμάζει δημοψήφισμα για τον διαχωρισμό της δυτικής Θράκης από την Ελλάδα.

14. Ο Ερντογάν υποστηρίζει στην πραγματικότητα την διχοτόμηση στην Ουκρανία.

15. Τα τουρκικά λιμάνια δεν δέχονται πλοία που αποπλέουν από την Κριμαία.

16. Ο Ερντογάν άρχισε πράγματι έναν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας στη Συρία, διότι τα τουρκικά στρατεύματα  που βρίσκονται στο έδαφος ενός ξένου κράτους, υποστηρίζουν κάθε είδους τρομοκρατικές οργανώσεις στο Idlib.

Αυτή η κατάσταση δεν έχει πλέον επιστροφή. Ακόμη και αν τώρα κάτω από τα χτυπήματα του συριακού στρατού, ο Ερντογάν  σταματήσει, αυτό θα είναι για λίγο και σε λίγες εβδομάδες ο πόλεμος θα εκραγεί και πάλι.

Σύμφωνα με διάφορες πηγές, ο Ερντογάν διατηρεί καλές σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να ρίξει τη Μόσχα σε μια τεράστια παγίδα και στην πραγματικότητα...σε ένα μεγάλο αδιέξοδο.

Αποδεικνύεται ότι προκειμένου να αποφευχθεί ο πόλεμος, η Ρωσία πρέπει να προδώσει τον Μπασάρ αλ Ασάντ, να θέσει την επικράτεια της Συρίας και του Ιράκ υπό τον πλήρη έλεγχο των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ισραήλ και της Άγκυρας και ως εκ τούτου αυτές να αποκτήσουν  ένα ολόκληρο δίκτυο νέων αγωγών φυσικού αερίου και πετρελαίου από το Ιράν, το Κατάρ, το Κουβέιτ, τα Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία, οι οποίοι θα πηγαίνουν κατευθείαν στην Ευρώπη, οδηγώντας  σε ένα τρομερό πλήγμα  τις ρωσικές εταιρείες Gazprom, Rosneft, Transneft και LUKOIL.

 Ως αποτέλεσμα, αυτό θα οδηγήσει σε μια οικονομική και πολιτική κρίση στη Μόσχα”, καταλήγουν οι ίδιοι Ρώσοι ειδικοί.

Το παιχνίδι και οι κινήσεις του Τούρκου προέδρου προδικάζουν ότι αργά ή γρήγορα, Τουρκία και Ρωσία θα συγκρουστούν με τέτοια σφοδρότητα, η οποία δεν έχει λάβει χώρα ποτέ. Η ιστορία άλλωστε των ρωσοτουρκικών πολέμων αυτό μας δείχνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις