Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Καταγγέλλουν οι Αστυνομικοί που ήρθαν από την Αθήνα να ΜΑΤ-ώσουν τα νησιά μας - Η ανακοίνωση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών


Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών σχετικά με την κατάσταση των αστυνομικών που ήρθαν σε Λέσβο και Χίο. Πέρα από την
προχειρότητα στο σχεδιασμό της Κυβέρνησης και την πολιτική αλητεία να στείλει στρατό κατοχής στα νησιά αυτό που ίσως έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι έχουμε απέναντί μας "αγανακτισμένους" αστυνομικούς που μπορεί να τα έχουν βάλει με την ηγεσία του Υπουργείου και τον "εξαιρετικό" Υπουργό Προστασία του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αλλα εκτονώνονται επάνω μας...

 

Η ανακοίνωση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών

«Την ώρα που εκατοντάδες συνάδελφοί μας από Υ.ΜΕ.Τ., Υ.Α.Τ., Ο.Π.Κ.Ε. και άλλες Υπηρεσίες μετέβαιναν στα ανωτέρω νησιά με διαταγή της Υπηρεσίας, ώστε να εργαστούν σε συνθήκες "πολέμου", για ένα ακόμη ζήτημα που από εθνικό τείνει να μετατραπεί σε αστυνομικό, ορισμένοι το μόνο που όφειλαν να κάνουν ήταν η εξασφάλιση της ομαλής μετάβασης των αστυνομικών δυνάμεων, η διαμονή και η σίτισή τους.

Μάλλον όμως ζητάμε πάρα πολλά.
Τα ναυλωμένα από την Διοίκηση πλοία δεν διέθεταν τον απαιτούμενο αριθμό καμπινών, ώστε οι συνάδελφοί μας να μπορέσουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους να ξεκουραστούν και να αναλάβουν υπηρεσία, εάν διατάσσονταν σχετικά. Επίσης, όσες καμπίνες υπήρχαν, δεν διατέθηκαν, αφού, σύμφωνα με όσα μας κατήγγειλαν οι συνάδελφοι-μέλη μας, δεν είχε πληρωθεί το ακριβές αντίτιμο για την παροχή καμπίνας.

Οι συνάδελφοί μας, με την άφιξή τους στα δυο νησιά, διατάχθηκαν απευθείας να εκτελέσουν υπηρεσία σε πολεμικές συνθήκες, ενώ την ίδια στιγμή η Διοίκηση δεν είχε μεριμνήσει ούτε για ένα μπουκάλι νερό.

Στις αγωνιώδεις ερωτήσεις των συναδέλφων μας για το που θα στεγαστούν κατά την διάρκεια της παραμονής τους στα νησιά, δεν έλαβαν ουδεμία σαφή απάντηση.
Αυτά είναι ελάχιστα από τα δεκάδες προβλήματα που μας καταγγέλθηκαν τις πρώτες μόνο ώρες μιας επιχείρησης που κανονικά θα έπρεπε να είναι απόλυτα σχεδιασμένη από υψηλά αμειβόμενα στελέχη.

Εμείς, όπως και κάθε φορά όμως, δεν αφήσαμε τίποτα στην τύχη του, αφού δεν είμαστε «διορισμένοι» αλλά εκλεγόμαστε από τα χιλιάδες μέλη μας, στα οποία λογοδοτούμε και μόνο.  Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών χθες το βράδυ (24/02/2020) ύστερα και από τη σημαντική συνδρομή του Προέδρου της  Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Γερακαράκου Γρηγόρη,  με καθοριστικές παρεμβάσεις προς την Φυσική και Πολιτική Ηγεσία εξασφάλισε τη διάθεση των ελάχιστων καμπινών για τους συναδέλφους μας. Σήμερα  το πρωί (25/2/2020), το Προεδρείο της Ένωσής μας μετέβη στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και ύστερα από συνεχείς πιέσεις προς τους αρμόδιους Υπηρεσιακούς παράγοντες, διασφάλισε τα αυτονόητα !!!! Ήτοι: α) Σίτιση έστω και στις 10.00 π.μ. και β) Τη διαμονή των συναδέλφων μας.

Η  έκδοση των Διαταγών την τελευταία στιγμή δίνει την εντύπωση σ’ όλους ότι όλα λειτουργούν εκ του προχείρου με ορατή και επακόλουθη αρκετές φορές την αποτυχία του στοχευμένου αποτελέσματος, γεγονός που προκαλεί σωρεία δυσμενών και αρνητικών σχολίων για τον τρόπο λειτουργίας των Αστυνομικών Υπηρεσιών.

Επειδή όμως, δεν είναι δική μας δουλειά να καλύπτουμε τις ανεπάρκειες των διοικούντων,  αξιώνουμε από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία τα ονοματεπώνυμα των υπευθύνων για την ελλιπή διοικητική μέριμνα και την πειθαρχική τους δίωξη, αφού είμαστε βέβαιοι ότι δεν έχουν την ευθιξία να υποβάλλουν την παραίτησή τους για το γεγονός ότι υποχρέωσαν τους συναδέλφους να ταξιδέψουν και να εργαστούν σε τριτοκοσμικές συνθήκες, τις οποίες εάν βίωνε κάποιος πολίτης ή μετανάστης θα είχαμε το λιγότερο εισαγγελική παρέμβαση!

(φωτογραφία Γιώργος Κοντός)

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις