Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ... Τουρκία: Αυτό είναι το μαχητικό αεροσκάφος που θα αντικαταστήσει το F-35 (video)

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την τελική απόφαση του για το νέο μαχητικό της χώρας και αυτό αφορά το τουρκικής κατασκευής αεροσκάφος TFX το οποία θα είναι
έτοιμο για δοκιμές μέχρι το 2023, αντικαθιστώντας το αμερικανικό F-35 που ήταν στα αρχικά σχέδια της Άγκυρας ως μαχητικό 5ης γενιάς.

"Η έναρξη της παραγωγής του δικού μας στρατιωτικού αεροσκάφους, προγραμματισμένου για το 2023, θα είναι η καλύτερη απάντηση σε εκείνους που δεν θέλουν να παραδώσουν στην Τουρκία το F-35", ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν τόνισε επίσης ότι στο άμεσο μέλλον η τουρκική Πολεμική Αεροπορία θα παραλάβει νέους πυραύλους αέρος-αέρος Bozdoğan καθώς και το πρώτο τουρκικό αεροπλανοφόρο.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν “παγώσει” την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία, ενώ επίσης περιόρισαν και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους Τούρκους πιλότους.

Ο λόγος ήταν η αγορά από την Άγκυρα των ρωσικών συστημάτων πυραύλων S-400 της Ρωσίας.

Την Τετάρτη, έγινε επίσης γνωστό ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ακύρωσαν ένα μυστικό πρόγραμμα για την ανταλλαγή πληροφοριών για την κατασκευή μη επανδρωμένου αεροσκάφους μεταξύ των δύο χωρών.

Αυτή τη φορά οι λόγοι ήταν οι ενέργειες της Τουρκίας κατά των Κούρδων μαχητών στη Συρία, τους οποίους όμως υποστηρίζει η Ουάσινγκτον.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις