Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ LNA... Οι Ισραηλινοί αποκάλυψαν τις θέσεις των τουρκικών UAV στην Τρίπολη

Έμμεση υποστήριξη Ισραήλ στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης - Ανησυχία για την αμερικανική προσέγγιση στην Τουρκία


Το ισραηλινό ImageSat Int. δημοσίευσε μια δορυφορική εικόνα που αποκαλύπτει τη θέση των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar TB2 που αναπτύχθηκαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μίτιγκα στην πρωτεύουσα της Λιβύης της Τρίπολης. Αυτά τα αεροσκάφη χρησιμοποιούνται από την Τουρκία για να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) κατά του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA).

Το Διεθνές Αεροδρόμιο Μίτιγκα βρίσκεται στο επίκεντρο της σύγκρουσης μεταξύ των φιλοτουρκικών δυνάμεων της GNA και του Εθνικού Στρατού υπό την ηγεσία του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, και αποτελεί το μοναδικό λειτουργικό πολιτικό αεροδρόμιο της Λιβύης.

Τις τελευταίες εβδομάδες είχε επιβληθεί απαγόρευση πτήσεων λόγω των διαδοχικών πυραυλικών επιθέσεων στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου από τον LNA, ωστόσο εδώ και λίγες μέρες οι πτήσεις συνεχίζονται κανονικά.

Οι Ισραηλινοί, βλέποντας πως οι ΗΠΑ έχουν ανοιχθεί προς την Τουρκία με αφορμή τη συριακή σύγκρουση, φαίνεται πως προσπαθούν να κρατήσουν τις επιλογές τους ανοικτές και εκθέτουν τις θέσεις των τουρκικών μη επανδρωμένων, διευκολύνοντας έτσι το έργο του LNA.


120 people are talking about this
..
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις