Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020

Κλειστά σχολεία στον Εύοσμο λόγω κρουσμάτων ψώρας

Αλέξανδρος Αλεξιάδης
Δύο κρούσματα ψώρας εμφανίστηκαν σε σχολικό συγκρότημα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να κλείσουν από χθες ημέρα Τετάρτη, το 5ο και το 8ο Δημοτικό και δύο νηπιαγωγεία.

Οι διευθυντές των σχολείων του συγκροτήματος κινητοποιήθηκαν άμεσα, ενημερώνοντας τόσο την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και τον Δήμαρχο Ευόσμου, με απόφαση του οποίου τα δύο νηπιαγωγεία και τα δύο δημοτικά σχολεία έκλεισαν από χθες.

Το 20ο Δημοτικό σχολείο Ευόσμου που βρίσκεται στο ίδιο συγκρότημα, συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του, ενώ αύριο Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, όλα τα σχολεία του συγκροτήματος θα παραμείνουν κλειστά, καθώς θα γίνει απολύμανση στο σύνολο των εγκαταστάσεων.



Όπως τόνισε στο GRTimes.gr o Κωνσταντίνος Μόδιας, πρόεδρος του συλλόγου γονέων του 8ου δημοτικού σχολείου Ευόσμου, με βάση την ενημέρωση που είχε από τη διεύθυνση του σχολείου, το ένα κρούσμα αφορούσε σε παιδάκι νηπιαγωγείου και το δεύτερο σε μαθητή του 5ου Δημοτικού. «Μας ενημέρωσαν πως το σχολείο μας θα μείνει κλειστό, μέχρι την Παρασκευή, οπότε θα γίνει απολύμανση. Τα σχολεία έκλεισαν για προληπτικούς λόγους, μην κολλήσουν και τα άλλα παιδάκια. Δεν υπάρχει καμία ανησυχία. Περιμένουμε να γίνει η απολύμανση και από Δευτέρα το σχολείο θα ανοίξει και πάλι» ανέφερε ο κ. Μόδιας.



Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων του 20ου Δημοτικού, Θεολόγης Χριστοφορίδης, ανέφερε στο GRTimes.gr, πως το θέμα αντιμετωπίστηκε με ψυχραιμία, σε συνεννόηση πάντα με τον σύλλογο διδασκόντων και με τη διεύθυνση του σχολείου και δεν υπάρχει καμία αναστάτωση.

«Προσπαθήσαμε να ενημερωθούμε και μάθαμε για το συγκεκριμένο μικρόβιο, πως αν κάποιος εμφανίσει κρούσματα σήμερα, σημαίνει ότι έχει προσβληθεί από 2 έως 6 εβδομάδες νωρίτερα, άρα δεν θα είχε κάποιο νόημα να κλείσει το σχολείο μας. Με εντολή και οδηγία του Περιφερειάρχη Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, μας είπαν ότι το σχολείο μας δεν θα κλείσει για τα κρούσματα ψώρας. Μόνο για αύριο Παρασκευή θα παραμείνει κλειστό, οπότε θα γίνει και η απολύμανση» επισήμανε ο κ. Χριστοφορίδης.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις