Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2020

Κλίμα βαρύ για τα ελληνοτουρκικά και φωνές που ζητούν παραίτηση Ντόκου

Κλίμα βαρύ για τα ελληνοτουρκικά έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση στο εσωτερικό… Οι δηλώσεις του αναπληρωτή Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας Θ.Ντόκου, η εμπλοκή του ΕΛΙΑΜΕΠ σε
συσκέψεις στο Μαξίμου και οι χθεσινές δηλώσεις Ερντογάν περί “συνεννόησης αποχής” από τα Ίμια, προκαλούν δυσαρέσκεια στην κοινή γνώμη, η οποία εκφράζεται…

Χθες βράδυ στη ΛΑΕΔ παρουσιάστηκε το βιβλίο του Αντιστράτηγου ε.α Λάμπρου Τζούμη, με τίτλο “Σε τροχιά σύγκρουσης με την Τουρκία”. Στην κατάμεστη αίθουσα της ΛΑΕΔ ,οι παρευρισκόμενοι χειροκρότησαν τον Σάββα Καλεντερίδη , όταν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά και είπε ότι “ο κ.Ντόκος θα ΄πρεπε ήδη “να ΄χει χαιρετήσει” την κυβέρνηση”.

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής στο ΕΚΠΑ Ιωάννης Μάζηε είπε ότι “όλα όσα λέγαμε τα τελευταία χρόνια, ήρθε η ώρα να τα αντιμετωπίσουμε κατάματα” και επισήμανε ξανά την ανάγκη δημιουργίας Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Ο βουλευτής της ΝΔ και αναπληρωτής καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Άγγελος Συρίγος, εξήγησε ότι δεν είναι καθόλου απλή η προσφυγή στη Χάγη ,την οποία επικαλούνται πολλοί, γιατί αν δεν προσέξουμε πως θα πάμε, ενδέχεται να βρεθούμε να συζητάμε θέματα που καθόλου δεν το θέλουμε.

Είναι βέβαιο ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να αγνοήσει το κλίμα που διαμορφώνεται στο εσωτερικό της χώρας σ΄ότι έχει να κάνει με τα ελληνοτουρκικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις