Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2020

Κοροναϊός: Ανακάλυψαν την πηγή του κακού;

Σε μια σημαντική ανακάλυψη αναφορικά με την προέλευση της επιδημίας προχώρησαν Κινέζοι ερευνητές, την ώρα που πρωτοφανές κύμα οργής έχει προκαλέσει στην Κίνα η ανακοίνωση του θανάτου του γιατρού που προσπάθησε να προειδοποιήσει για το ξέσπασμα του κοροναϊού,
 που  μέχρι στιγμής έχει προκαλέσει το θάνατο 636 ανθρώπων ενώ έχει προσβάλει περίπου 31.400 σε όλον τον κόσμο.
Κινέζοι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι ο φολιδωτός μυρμηγκοφάγος, γνωστός και ως παγκολίνος, ένα θηλαστικό που κινδυνεύει με εξαφάνιση, διακινείται παράνομα και είναι περιζήτητο για το κρέας και τις φολίδες του, είναι πιθανόν ο ξενιστής του νέου κινεζικού ιού 2019-nCoV.
«Η τελευταία ανακάλυψη θα είναι μεγάλης σημασίας για την πρόληψη και τον έλεγχο της προέλευσης του ιού», ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του το South China Agricultural University, που ηγείται της έρευνας.

Έρευνα για τον ήρωα - γιατρό που «φιμώθηκε» 

Ο θάνατος του 34χρονου γιατρού, Λι Γενλιάνγκ, ο οποίος επισημοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, προκάλεσε ξέσπασμα οργής μεταξύ των Κινέζων πολιτών. Τα θέματα συζήτησης «Η κυβέρνηση της Γουχάν οφείλει μια συγγνώμη στον Δρ. Λι Γενλιάνγκ» και «θέλουμε ελευθερία λόγου», έγιναν άμεσα τα πιο δημοφιλή στην κινεζική πλατφόρμα Weibo. Κάθε μία κέρδισε δεκάδες χιλιάδες επισκέψεις πριν λογοκριθεί και εξαφανιστεί από την πλατφόρμα.
li4
Πηγή: AP Photo
Ένα ακόμη θέμα με τίτλο «Θέλω ελευθερία λόγου» είχε 1,8 εκατ. επισκέψεις λίγα λεπτά μετά τον θάνατο του γιατρού.
«Είναι ένας ήρωας που σήμανε συναγερμό με τίμημα την ίδια του τη ζωή», έγραψε ένας συνάδελφός του από την Γουχάν στο Weibo.
Μετά το κύμα οργής, η ανώτατη υπηρεσία κατά της διαφθοράς της κινεζικής κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι στέλνει ερευνητική ομάδα στην Χουμπέι προκειμένου να ερευνήσει τις συνθήκες θανάτου του γιατρού, σύμφωνα με την South China Morning Post.
Η Εθνική Εποπτική Επιτροπή δήλωσε ότι η ομάδα θα διεξαγάγει μια «διεξοδική έρευνα» στα θέματα που έθιξαν οι πολίτες σχετικά με τον Λι Γενλιάνγκ, τον 34χρονο γιατρό που πέθανε την Παρασκευή και γρήγορα γίνεται εθνικός ήρωας.
li2
Πηγή: CNNi
Η επιτροπή δεν διευκρίνισε τα θέματα δημόσιας ανησυχίας, αλλά εξαγριωμένες αναρτήσεις στην πλατφόρμα κοινωνικών μέσων ενημέρωσης Weibo αναρωτιόντουσαν γιατί η αστυνομία σταμάτησε και επέπληξε τον Λι όταν εκείνος προειδοποίησε τους φίλους του μέσω WeChat για τον νέο ιό.
«Μακάρι όλοι οι αξιωματούχοι που παχαίνουν με δημόσια χρήματα να χαθούν κάτω από το χιόνι», έγραψε ένας άλλος χρήστης, ένα σχόλιο που διαγράφηκε αμέσως.
Ακόμη όμως και η ίδια η ανακοίνωση του θανάτου του γιατρού, ο οποίος τις τελευταίες ώρες έχει ηρωοποιηθεί στην ασιατική χώρα, κατάφερε να προκαλέσει σύγχυση. Το βράδυ της Πέμπτης (τοπική ώρα 10:40), η εφημερίδα Global Times ανακοίνωσε τον θάνατο του γιατρού επικαλούμενη μαρτυρίες φίλων και συναδέλφων του στο Κεντρικό Νοσοκομείο της Γουχάν, όπου εργαζόταν.
li
Πηγή: CNNi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις