Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Νεκρό δελφίνι με σφαίρα στο κεφάλι


Ποια ανθρώπινη παράνοια μπορεί να δικαιολογήσει την εν ψυχρώ δολοφονία ενός ανίσχυρου θηλαστικού, το οποίο δεν συντελεί τον παραμικρό κίνδυνο για τον άνθρωπο; Καμία.
Πρόκειται για μία πράξη δειλίας, μία θηριωδία απέναντι στη φύση και στους συγκατοίκους μας στον πλανήτη, μία ενέργεια που επιβεβαιώνει την αχρείαστη παρέμβαση του ανθρώπου στο περιβάλλον και την παντελή έλλειψη σεβασμού και ταπεινοφροσύνης.

Η εικόνα ενός νεκρού δελφινιού, με μία μεγάλη τρύπα από σφαίρα στο κεφάλι, το οποίο ξεβράστηκε σε ακτή της Φλόριντα, έχει προκαλέσει ξεσηκωμό στην αμερικανική κοινή γνώμη και αντιδράσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς επιβεβαώνει την ανθρώπινη αναλγησία και τον βιασμό του περιβάλλοντος και της φύσης. Ήταν δε τόσο εξοργιστική η ενέργεια του άγνωστου δράστη, που οι αρμόδιοι ανακοίνωσαν αμέσως αμοιβή 20.000 δολαρίων, για οποιαδήποτε πληροφορία φανεί χρήσιμη στον εντοπισμό του ή των δραστών.

Το άτυχο δελφίνι, ένα υπέροχο και προηγμένο θηλαστικό της θάλασσας, βρέθηκε νεκρό στην παραλία της Φλόριντα στην πλευρά του Κόλπου του Μεξικού. Πρόκειται για το δεύτερο παρόμοιο περιστατικό σε μικρό χρονικό διάστημα, γεγονός που ενδεχομένως να σημαίνει ότι ο δράστης είναι ο ίδιος και ότι δεν αποκλείεται να κτυπήσει ξανά τις επόμενες ημέρες. Η τρύπα είναι κατά πάσα πιθανότητα από σφαίρα, αλλά δεν αποκλείεται ο δολοφόνος να χρησιμοποίησε και δόρυ.

Το δελφίνι είχε μία μεγάλη τρύπα δίπλα στο δεξί του μάτι και σύμφωνα με τους ειδικούς, πυροβολήθηκε από όπλο μεγάλου διαμετρήματος και εξ επαφής. Ποιος αρρωστημένος ικανοποιείται με τη συγκεκριμένη ενέργεια; Το πιθανότερο είναι ότι θα αποκαλυφθεί το επόμενο διάστημα, καθώς, εκτός της αμοιβής των 20.000 δολαρίων για πληροφορίες, η Ακτοφυλακή της Φλόριντα ανακοίνωσε ότι καταστρώνεται ήδη ένα μεγάλο επιχειρησιακό σχέδιο, για τον εντοπισμό του ή των δολοφόνων δελφινιών.

Σύμφωνα με τον Stacey Horstman, ειδικό στις συμπεριφορές δελφινιών, τα δύο δελφίνια ήταν δεκτικά στη συναναστροφή τους με ανθρώπους. Ο εκτελεστής τους είναι πιθανό να τα δελέασε με φαγητό, καθώς τα συγκεκριμένα θηλαστικά εμπιστεύονται τον άνθρωπο και τον πλησιάζουν για να πάρουν φαγητό.

«Είναι μία μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε, καθώς απαιτούνται λίγα μόνο λεπτά προκειμένου να πλησιάσει ένα δελφίνι τον άνθρωπο για φαγητό και να δεχθεί τη σφαίρα από κοντινή απόσταση», πρόσθεσε ο ειδικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις