Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2020

Ποιοι είναι οι «αλληλέγγυοι» που ξεσηκώνουν τους πρόσφυγες

ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 2016 ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΛΗΘΙΝΟΙ
Τι πιστεύει η ΕΛ.ΑΣ. για την ταυτότητα των ανθρώπων που δρουν ανεξέλεκτοι στους προσφυγικούς καταυλισμούς
11/04/2016
Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται ο ύποπτος ρόλος που παίζουν κι έπαιξαν οι «αλληλέγγυοι» στους προσφυγικούς καταυλισμούς.


Εντατικοί είναι σήμερα οι έλεγχοι από έλληνες αστυνομικούς στην Ειδομένη, καθώς ζητούν στοιχεία από όποιους επιχειρούν να προσεγγίσουν τον καταυλισμό των προσφύγων.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις αρχές κι όπως μετέδωσε τοτε ο Alpha, οι «αλληλέγγυοι» είναι:

Ευρωπαίοι, μέλη ακτιβιστικών οργανώσεων με δράση σε αντιευρωπαϊκά καλέσματα της Γηραιάς Ηπείρου κι οικολογικές δράσεις. Πρόκειται κυρίως για Ισπανούς, Γερμανούς και Βρετανούς.
Ανεξάρτητοι αμερικανοί ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα με δράση σε Παλαιστίνη, Ιράκ, Αφγανιστάν και Τουρκία.
Μέλη βαλκανικών ΜΚΟ
Έλληνες αντιεξουσιαστές με δράση σε Ειδομένη, Λέσβο, Χίο και Πειραιά
Πρόσφυγες υποστηρίζουν, μάλιστα, ότι οι «αλληλέγγυοι» έγραψαν στα Αραβικά το κάλεσμα που προκάλεσε τα επεισόδια την Κυριακή, στην Ειδομένη.

Επιπλέον, «αλληλέγγυοι» διαμένουν στα Σκόπια ή χωριά γύρω από την Ειδομένη. Χρηματοδοτούνται από «φιλανθρωπικά ιδρύματα» που ελάχιστοι γνωρίζουν και υποκινούν εφόδους στα σύνορα, παραμονή των προσφύγων σε Ειδομένη και Πειραιά και αποκλεισμό των δρόμων.

Ενδεικτικά, η αστυνομία αναζητά τι ρόλο παίζει ένας Ευρωπαίος ο οποίος μένει στην Γευγελή και πηγαινοέρχεται στην Ειδομένη κι αν είναι υποκινητής των επεισοδίων της Κυριακής και στο μοίρασμα των φυλλαδίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις