Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

“Επίταξη λογικής” για το ΥΠΕΘΑ! Από που προκύπτουν τα σενάρια για αλλαγή υπουργού;

“Επίταξη της λογικής” για το ΥΠΕΘΑ…Τις τελευταίες ημέρες, όπως έχουμε ξαναγράψει, βρίσκεται σε εξέλιξη “σεναριολογία” περί αλλαγής υπουργού στο ΥΠΕΘΑ.
Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αμφισβητείται όχι ευθέως, αλλά μέσω δημοσιευμάτων τα οποία τον “κατηγορούν” ότι “μιλάει πολύ” και κάποιες από τις δηλώσεις του, δημιούργησαν πρόβλημα στην κυβέρνηση. Δεν είναι σαφές ποιες είναι αυτές…

Γράφουμε για ανάγκη “επίταξης λογικής”, πρώτα απ΄ όλα ,γιατί δεν νομίζουμε ότι είναι σοφή κίνηση η αλλαγή και ΥΕΘΑ, μετά από τις αλλαγές Αρχηγών, αυτή τη περίοδο. Τα ελληνοτουρκικά ,όσο κι αν η κυβέρνηση προσπαθεί να τα βάλει “κάτω από το χαλί”, είναι σε πολύ κρίσιμο σημείο και δεν είναι ώρα για πειραματισμούς και “κομματικά παιχνιδάκια”.

Ο Ν.Παναγιωτόπουλος δεν είναι ειδήμων στα θέματα Άμυνας και δεν διεκδικεί αυτό το τίτλο. Όπως γράψαμε όμως, στην 8μηνη θητεία του στη θέση του ΥΕΘΑ, έχει δείξει ότι είναι απολύτως συνειδητοποιημένος για το τι έχει να αντιμετωπίσει η χώρα, τι μέσα έχει να το αντιμετωπίσει και τι συνέπειες θα υπάρξουν αν δεν το αντιμετωπίσει σωστά.

Συνεπώς σ΄ ότι έχει να κάνει με την επίδοση του, δεν νομίζουμε ότι μπορεί να τεθεί θέμα αντικατάστασης του. Κριτική μπορεί να του ασκηθεί για πολλά θέματα, αλλά ότι “δεν το πάει καλά το καράβι”, δεν μπορεί να το ισχυριστεί κανείς.

Όσο για τις δηλώσεις; Αποκάλυψε ότι συνέστησε ψυχραιμία στον πρωθυπουργό και αυτό ενόχλησε. Ακόμη κι αν δεχτούμε ότι έχουν δίκιο όσοι τον κατηγορούν γι΄ αυτό, δεν νομίζουμε ότι μπορεί να αποτελέσει σοβαρή αιτία για την αντικατάσταση του.

Κατηγορείται επίσης για δήλωση σχετικά με τις συνεννοήσεις που φαίνεται ότι έγιναν με την τουρκική πλευρά για την ελληνική παρουσία-απουσία από τα Ίμια, τις ημέρες της μαύρης επετείου. Δεν υπάρχει καμία επίσημη δήλωση, αλλά μόνο κάποια “ενημερωτική συνομιλία” , απ΄ αυτές που κάθε μέρα γίνονται μεταξύ πολιτικών και δημοσιογράφων με τη δέσμευση των δεύτερων να μην κατονομάζουν την πηγή της πληροφόρησης τους.

Όπως και να ΄χει, το γεγονός ότι έχει ξεκινήσει μια συζήτηση περί αλλαγών στην ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, χωρίς να γνωρίζουμε καν πότε σκοπεύει να κάνει ανασχηματισμό ο πρωθυπουργός, μόνο καλό δεν κάνει αυτή τη στιγμή στο χώρο της Εθνικής Άμυνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις