Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

ΠΡΟΣΟΧΗ : ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΠΥΡ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ;;;, (βίντεο)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το ενδεχόμενο να απαντήσουν από τουρκικής πλευράς σε πιθανά πυρά από την ελληνική φρουρά των συνόρων προς την τουρκική από όπου χιλιάδες λαθρό θα προσπαθούν να εισέρθουν σε ελληνικό έδαφος,
αναφέρουν ακόμα και τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα φέρεται με αισχρό τρόπο προς τους λαθρό πυροδοτώντας την ένταση Ήδη τα τουρκικά κανάλια δείχνουν που ριχτήκαν ήρθαν από την ελληνική πλευρά προς το τουρκικό έδαφος

Αλήθεια αυτό το ενδεχόμενο το έχουν συλλογιστεί πως θα το αντιμετωπίσουν οι…«σοφοί» της πλάκας του Μητσοτάκη

«Δεκαοκτώ χιλιάδες μετανάστες βρίσκονται στην γραμμή των συνόρων με την Ελλάδα και σήμερα ο αριθμός αυτός θα φτάσει τις 30.000», όπως ανακοίνωσε πριν λίγο ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρ.Τ.Ερντογάν.
Συγκεκριμένα είπε: «Τι είπαμε μερικούς μήνες πριν; Αν το πράγμα συνεχιστεί έτσι, θα ανοίξουμε τα σύνορα. Αισθάνθηκαν άβολα. Δεν μας πίστεψαν. Τι κάναμε χθες; Ανοίξαμε τα σύνορα. Μέχρι σήμερα το πρωί, περίπου 18.000 άτομα κινήθηκαν για να περάσουν απέναντι και πιστεύω πως σήμερα ο αριθμός αυτός μπορεί να φτάσει στις 30.000. Δεν θα κλείσουμε τα σύνορα στο μέλλον».

Είναι και μια απάντηση στον Ελληνα κυβερνητικό εκπρόσωπο που θριαμβολογούσε ότι «πέρασαν μόνο 66» και «αντέξαμε». Αν δεν υπάρξει άμεση έναρξη προειδοποιητικών πυρών σε Εβρο και νησιά και επαναπροωθήσεις σε όλες τις βάρκες, ο Εβρος και τα νησιά υποδοχής θα αλωθούν.

Αυτή είναι η μόνη αλήθεια. Και αν δεν υποχωρήσουν στα προειδοποιητικά πυρά, άμεσα πυρά τραυματισμού. Σκληρό, αλλά εδώ τίθεται θέμα επιβίωσης της Ελλάδας και των Ελλήνων. Τις ίδιες σκέψεις έχουν μεταφέρει στην πολιτική ηγεσία ανώτατοι στρατιωτικοί, αν η κατάσταση επιδεινωθεί.

Για να δικαιολογήσει τις κινήσεις του ο Ρ.Τ.Ερντογάν είπε ακόμα ότι το έκανε γιατί δεν του έδωσαν τα λεφτά «στο χέρι»!: «Σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μετακινηθεί στα σύνορά μας, χάρη στις αιματηρές επιθέσεις του καθεστώτος στη Συρία. Αυτή τη στιγμή, 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες βρίσκονται στα σύνορα.



ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συτγγραφεάς-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις