Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Η τουρκική Ηurriyet χαιρετίζει την εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ - ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΓΑΠ ΚΑΙ ΤΑ Τουρκικά πανεπιστήμια!!!

Τα μισά στελέχη του Ελιαμεπ δουλεύουν σε Τουρκικά πανεπιστήμια, με κονεεε του ΓΑΠ(λεμε εμεις)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~`
Η τουρκική Ηurriyet χαιρετίζει την εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Με τον τίτλο "Αθήνα: Μια σοβαρή συζήτηση για τους δεσμούς με την Τουρκία" φαίνεται να κλείνει το μάτι η πρώτη σε κυκλοφορία τουρκική εφημερίδα Χουριέτ (Ηurriyet) στον κύκλο συζητήσεων που έχει ανοίξει το ΕΛΙΑΜΕΠ.

Ο διάλογος των πρώην υπουργών Εξωτερικών Μπακογιάννη-Παπανδρέου-Κατρούγκαλου στην εκδήλωση της περασμένης εβδομάδας, «είναι χρήσιμος για να δούμε τι σκέφτονται στα ελληνοτουρκικά οι Έλληνες πολιτικοί και διπλωμάτες που πλησίασαν την Τουρκία τις τελευταίες δύο δεκαετίες – ακόμα πιο σημαντικό, πως πρέπει να βελτιωθούν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις» γράφει η Ελληνίδα αρθρογράφος στην αγγλόγλωσση Ηurriyet Daily News.

Η δημοσιογράφος Αριάνα Φερεντίνου, η οποία έχει βραβευτεί για το σημαντικό δημοσιογραφικό έργο που επιτελεί στο εξωτερικό, σημειώνει στο ρεπορτάζ της ότι η συζήτηση έγινε μακριά από τις "τηλεοπτικές οθόνες", πράγμα το οποίο δεν είναι ακριβές, καθώς η εκδήλωση είχε μεγάλη κάλυψη από τα ελληνικά ΜΜΕ.

«Χωρίς αμφιβολία» αναφέρει η αρθρογράφος «πολλοί Έλληνες σκέφτονται σοβαρά τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση του Κυριακού Μητσοτάκη για να δημιουργήσει ένα ειρηνικό κλίμα μεταξύ των δύο γειτόνων που έχουν παγιδευτεί σε μια νέα σειρά προβλημάτων κυριαρχίας επί των υποτιθέμενων πηγών ενέργειας στη θάλασσα».

Όπως αναφέρει, «αυτό ήταν μόνο η αρχή μιας σειράς συνομιλιών για τις ελληνοτουρκικές υποθέσεις και τα τρέχοντα θέματα από τη δεξαμενή σκέψης του ΕΛΙΑΜΕΠ». Πράγματι, τις επόμενες μέρες, το ΕΛΙΑΜΕΠ θα έχει πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, στις οποίες θα διατυπωθούν διαφορετικές προσεγγίσεις από εκείνες της κας Μπακογιάννη και του κ. Παπανδρέου, και όχι αμφιλεγόμενες συζητήσεις σε πάνελ που όλοι συμφωνούν.

Ωστόσο, το ποιοι Έλληνες σκέφτονται πράγματι σοβαρά, οπωσδήποτε διαφορετικά, νομίζουμε ότι διαφεύγει του ρεπορτάζ της Ελληνίδας συναδέλφου, χαροποιώντας τους Τούρκους υπεύθυνους μιας εφημερίδας που έχει λογότυπο τον Κεμάλ Ατατούρκ και μότο η "Τουρκία ανήκει στους Τούρκους".

ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑ ΛΟΙΠΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις