Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020

Δύο μήνες αργότερα το Δώρο Πάσχα - Όλα τα νέα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε ο Μητσοτάκης

Το Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα θα καταβληθεί κανονικά, χωρίς εκπτώσεις, αλλά μόλις βγει η οικονομία από την καραντίνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταβολή του θα πρέπει να υπολογίζεται στις αρχές του καλοκαιριού, δηλαδή δύο μήνες μετά από τον Απρίλιο.Ο Πρωθυπουργός πριν από λίγο ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα αναστολής του Δώρου, το οποίο θα κληθούν να καταβάλουν οι επιχειρήσεις μόλις παρέλθει η κρίση.

Το σκεπτικό των συναρμόδιων υπουργείων, που επεξεργάζονται τη σχετική διάταξη είναι ότι στην παρούσα φάση αφενός οι κλειστές επιχειρήσεις δεν υποχρεούνται στην καταβολή του αφετέρου οι επιχειρήσεις που παραπαίουν θα πιεστούν ακόμα περισσότερο την ώρα που υποτίθεται ότι στηρίζονται από τον Προϋπολογισμό. Έτσι, με την καταβολή του σε δύο μήνες, το οικονομικό επιτελείο προσδοκά και σε ένα θετικό σοκ στην αγορά, που θα έχει βγει καλώς εχόντων των πραγμάτων από την καραντίνα, αφού το Δώρο θα διαχυθεί στο σύνολο της οικονομίας και όχι μόνο στον τομέα των τροφίμων.

Δώρο Πάσχα εκτάκτως θα λάβουν και οι εργαζόμενοι στην Υγεία και στην Πολιτική Προστασία, δηλαδή όσοι βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή της μάχης κατά του κορωνοϊού.


Επιπλέον διευρύνεται ακόμα περισσότερο ο κύκλος των δικαιούχων της ειδικής αποζημίωσης των 800 ευρώ. Έτσι, πέρα από τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που έκλεισαν με κυβερνητική εντολή, τα 800 ευρώ θα πάρουν:

-όσοι απολύθηκαν ή εξαναγκάσθηκαν σε παραίτηση από 1η Μαρτίου μέχρι και χθες
-όσοι απασχολούνται σε επιχειρήσεις που εξακολουθούν να λειτουργούν με μείωση του τζίρου τους, στους οποίους θα καλυφθούν και όλες οι ασφαλιστικές εισφορές
-σε όλους ανεξαιρέτως τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυταπασχολούμενους, στους οποίους θα ανασταλεί η υποχρέωση καταβολής εισφορών
Όπως ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης, πρόκειται για ένα πρόσθετο πακέτο μέτρων 3 δισ. ευρώ.ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις