Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

Έβρος: ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ Πρόσφυγες και μετανάστες βουτούν στα παγωμένα νερά για να περάσουν σε ελληνικό έδαφος

Ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο είναι οι εικόνες ειδησεογραφικών πρακτορείων, που δείχνουν τις απόπειρες προσφύγων και μεταναστών να
περάσουν σε ελληνικό έδαφος. Όπως φαίνεται, ορισμένοι δεν διστάζουν ακόμη και να πέσουν στα παγωμένα νερά του ποταμού Έβρου για να περάσουν τα σύνορα. Δεν τα καταφέρνουν, όμως, και επιστρέφουν στην τουρκική πλευρά.

Η νύχτα που πέρασε ήταν ιδιαίτερα τεταμένη στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με τις ελληνικές Αρχές να αποτρέπουν την είσοδο σε συνολικά 9.927 άτομα σε όλο τον Έβρο. Οι συλλήψεις ήταν δεκάδες, ενώ χαρακτηριστικό της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί είναι ότι ορισμένοι επιχείρησαν να περάσουν τον φράχτη στην περιοχή ακόμη και με σκάλες.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης του ΟΗΕ γνωστοποίησε ότι είναι τουλάχιστον 13.000 οι πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί κατά μήκος των 212 χιλιομέτρων των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν γίνει 73 συλλήψεις ατόμων που πέρασαν παράνομα στην Ελλάδα και σχηματίστηκαν δικογραφίες. Οι συλληφθέντες δεν κατάγονται από το Ιντλίντ, αλλά πρόκειται για άτομα αφγανικής, πακιστανικής ή σομαλικής καταγωγής. 

Ο στρατός καθόλη τη διάρκεια της νύχτας τοποθέτησε τεχνητά εμπόδια και πινακίδες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις