Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

Η Γερμανία χωρίς κανένα ενδοιασμό στηρίζει Τουρκία και Ερντογάν!!!

Η Γερμανία αποφεύγει συστηματικά να καταγγείλει την Τουρκία και τον Ερντογάν για όσα διαπράττει στον Έβρο. Η κυρία Άγγελα Μέρκελ αρνείται να πει κακή κουβέντα για τον Τούρκο
πρόεδρο, εκπλήσσοντας δυσάρεστα ακόμη και τους Γερμανούς. Αντί της αναμενόμενης και ξεκάθαρης καταδίκης της τουρκικής αναλγησίας, το Βερολίνο κάνει δηλώσεις για γέλια και για κλάματα.


Η καγκελαρία και το γερμανικό ΥΠΕΞ ελπίζουν ότι  θα τηρηθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας στο προσφυγικό!!! Δεν βλέπουν τηλεόραση και δεν διαβάζουν εφημερίδες στην καγκελαρία; Ποια συμφωνία και ποια τήρηση της.


Η DW γράφει ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της γερμανικής βουλής, ο χριστιανοδημοκράτης Νόρμπερτ Ρέτγκεν δηλώνει πως η Γερμανία αλλά και η ΕΕ δεν θα πρέπει να αντιδράσουν σκληρά. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του το άνοιγμα των τουρκικών συνόρων έχει μεν «προς τα έξω την μορφή μιας απειλής», επί της ουσίας πρόκειται όμως για μια «κραυγή βοήθειας» προς την Ευρώπη. Ο πρόεδρος Ερντογάν απέτυχε σύμφωνα με τον κ. Ρέντκεν στην προσπάθειά του να συνεργαστεί με τη Ρωσία. Με το άνοιγμα των συνόρων ζητά τώρα την βοήθεια των Ευρωπαίων.

Το ζητούμενο είναι, σύμφωνα με τον χριστιανοδημοκράτη πολιτικό, τα κράτη της Δύσης να παρακινήσουν τη Ρωσία να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων προκειμένου να βρεθεί μια λύση στη Συρία – ακόμη και με την απειλή επιβολής νέων κυρώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις