Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός - Αποκλειστικό: Αυτό είναι το νέο επιχειρησιακό κέντρο για την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων

Μίνα Καραμήτρου , CNN Greece

Έτοιμο να πέσει στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού είναι το νέο
επιχειρησιακό κέντρο που θα λειτουργεί από αύριο το πρωί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Μέσα σε λίγο χρόνο, οι επιτελείς της αστυνομίας και της πυροσβεστικής -κάτω από την «επιχειρησιακή ομπρέλα» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας- κατάφεραν να στήσουν και να στελεχώσουν ένα επιχειρησιακό κέντρο στο οποίο θα γίνεται η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Σήμερα έγιναν και οι τελευταίες εργασίες στο χώρο ενώ οι χειριστές ολοκλήρωσαν ακόμη ένα σεμινάριο για να είναι έτοιμοι αύριο που θα μπει σε λειτουργία το κέντρο.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το CNN Greece είναι από το επιχειρησιακό κέντρο στο οποίο θα εργάζονται συνολικά 100 αστυνομικοί και πυροσβέστες σε βάρδιες από τις εννέα το πρωί μέχρι τις εννέα το βράδυ.

Από νωρίς θα παραλαμβάνουν καταλόγους από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας με άτομα τα οποία θα έχουν απευθυνθεί νωρίτερα στον ΕΟΔΥ και θα προσπαθούν να καταρτίζουν ολόκληρο το προφίλ του ατόμου, ψάχνοντας αν πήγε κάποιο ταξίδι και πού, με ποιους ήρθε σε επαφή, τι συμπτώματα παρουσιάζει και από ποια ημέρα, ενώ θα δίνει και τις σχετικές συμβουλές που πρέπει με βάση τις οδηγίες των γιατρών.

Στο κέντρο αυτό θα βρίσκεται σχεδόν καθημερινά και ο νέος γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου ο οποίος θα έχει πλήρη εικόνα για το τι εντοπίζεται.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις