Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ - Κορονοϊός φάρμακο: Ο Χρήστος Κυρατσούς που βρήκε τη θεραπεία για τον Έμπολα ετοιμάζει εμβόλιο για τον κορονοϊό [vid]

Κορονοϊός φάρμακο: Ο 39χρονος ερευνητής Χρήστος Κυρατσούς της φαρμακευτικής εταιρείας Regeneron μίλησε στην εφημερίδα "Δημοκρατία" για το φάρμακο κατά της νόσου

Κορονοϊός φάρμακο: Ο 39χρονος επιστήμονας τον οποίο το περιοδικό Business Insider συμπεριέλαβε στους 30 ανθρώπους παγκοσμίως που αναμένεται να μεταμορφώσουν τον μέλλον των υπηρεσιών υγείας και ο οποίος πριν από λίγα χρόνια βρήκε το φάρμακο κατά του Έμπολα σώζοντας τη ζωή αρκετών ανθρώπων που βρίσκονταν ένα βήμα πριν από το θάνατο δηλώνει πως μέχρι το καλοκαίρι θα είναι έτοιμο το φάρμακο κατά του κορονοϊού.

«Μαζί με την ομάδα μου στη Νέα Υόρκη ακολουθούμε την ίδια ακριβώς διαδικασία όπως για τον αιμορραγικό ιό του Έμπολα.  Σε έξι μήνες το πολύ τα αντισώματα που θα δίνονται στους ασθενείς με τη μορφή ένεσης θα είναι έτοιμα, οι πρώτες ομάδες που θέλουμε να διαφυλάξουμε είναι οι ηλικιωμένοι και εκείνοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες» δηλώνει χαρακτηριστικά στην δημοσιογράφο Κέλλυ Φαναριώτη.

«Αν για παράδειγμα κάποιος με προσβληθεί από τον κορονοϊό, το ανοσοποιητικό του σύστημα θα φτιάξει αντισώματα εναντίον του ιού αυτού. Εμείς προσπαθούμε να μιμηθούμε αυτή τη διαδικασία και να παράξουμε τα πιο αποτελεσματικά αντισώματα τα οποία όταν χορηγηθούν σε κάποιον ασθενή θα κολλήσουν επάνω στο ιό Και θα σταματήσουν τη διασπορά του. Τα αντισώματα θα χορηγούνται στον οργανισμό υγιών αλλά και πασχόντων με ενέσεις στις οποίες θα μπορεί κάποιος να κάνει μόνος του στο σπίτι όπως για παράδειγμα αυτές της ινσουλίνης. Σε περίπτωση όμως που κάποιος χρειαστεί μεγάλη ποσότητα αντισωμάτων η χορήγηση θα πραγματοποιείται σε νοσοκομεία με ενδοφλέβια έγχυση. Η παγκόσμια ανησυχία για τον Convid 19 οφείλεται στο γεγονός ότι πρόκειται για κάτι εντελώς καινούργιο. Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για εποχικό ιό και κατά πόσον θα επεκταθεί. Το μόνο που ξέρουμε είναι πως εταιρείες και εργαστήρια δουλεύουν σκληρά προκειμένου να παρασκευαστούν νέα φάρμακα ή και εμβόλια.Το σίγουρο είναι ότι ο νέος κορονοϊός δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη γρίπη του 1919 που σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Και οι δύο προκαλούν λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος αλλά μοριακά είναι εντελώς διαφορετικός»

Πριν λίγες μέρες ο Έλληνας γιατρός μίλησε και στην τηλεόραση του MEGA




ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις