Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020

Νέα έρευνα δείχνει πως ο κορωνοϊός δεν φτιάχτηκε σε εργαστήριο

Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε την Τρίτη στο
 περιοδικό Nature διερευνά τη γενετική προέλευση του νέου κορωνοϊού και διαλύει τους μύθους και τις θεωρίες συνομωσίας ότι φτιάχτηκε σε κάποιο εργαστήριο.
Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, ο SARS-CoV-2 είναι ο έβδομος κοροναϊός που είναι γνωστό ότι μολύνει τους ανθρώπους. Εκτός από τον SARS-CoV, άλλοι δύο ιοί (MERS-CoV και SARS-CoV-2) μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή νόσο, ενώ οι HKU1, NL63, OC43 και 229E σχετίζονται με ήπια νόσο.
«Εδώ εξετάζουμε ποια μπορεί να είναι προέλευση του SARS-CoV-2 από συγκριτική ανάλυση γονιδιωματικών δεδομένων. Προσφέρουμε μια προοπτική για τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του γονιδιώματος SARS-CoV-2 και συζητάμε σενάρια, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν προκύψει», αναφέρουν στη μελέτη τους.
Το βασικό συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν είναι σαφές: «Οι αναλύσεις μας δείχνουν σαφώς ότι ο SARS-CoV-2 δεν είναι εργαστηριακό κατασκεύασμα ή ένας σκόπιμα ανασχεδιασμένος ιός». Αναφέρουν φυσικά ότι «είναι σήμερα αδύνατο να αποδειχθεί ή να διαψευσθούν οι άλλες θεωρίες της προέλευσής του». Τονίζουν ωστόσο ότι τα χαρακτηριστικά του δεν μπορούν να στηρίξουν καμία τέτοια θεωρία.
Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι τα γονιδιωματικά χαρακτηριστικά που περιγράφονται στη μελέτη τους μπορούν να εξηγήσουν εν μέρει τη μολυσματικότητα και τη μεταδοτικότητα του SARS-CoV-2 στους ανθρώπους.
Πηγή: virus.com.gr

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις