Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Τσιόδρας: Το μήνυμα στην Εκκλησία είναι σαφές - Να αποφεύγονται οι συναθροίσεις


Ο Σωτήρης Τσιόδρας έστειλε σαφές μήνυμα προς την Εκκλησία της Ελλάδας, εν όψει της αυριανής συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τον κορονοϊό.
Σαφές μήνυμα προς την Εκκλησία της Ελλάδας έστειλε ο Σωτήρης Τσιόδρας, εν όψει της αυριανής συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
Στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την εξέλιξη του κορονοϊού στην Ελλάδα (103 νέα κρούσματα), ο επιστημονικά υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον Covid-2019 έκανε ειδική αναφορά στο ζήτημα των Εκκλησιών.
Ξεκαθάρισε, συγκεκριμένα, ότι το μήνυμα είναι σαφές και επανέλαβε ότι πρέπει να αποφύγουμε τις συναθροίσεις.
«Αύριο (σ.σ. Δευτέρα) συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος και ελπίζουμε να πάρει τις σωστές αποφάσεις» κατέληξε.  
Η δήλωση αυτή, έρχεται ως συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών, Ιερώνυμου, για τα μέτρα πρόληψης στις Εκκλησίες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν δημιουργηθεί ποικίλες αντιδράσεις, μετά τις εικόνες των πιστών που συγχρωτίζονται στις Εκκλησίες, αλλά και όσων συμμετέχουν στη Θεία Κοινωνία.

103 νέα κρούσματα

Το απόγευμα της Κυριακής, ανακοινώθηκε η ύπαρξη ακόμη 103 κρουσμάτων του κορονοϊού, με τον συνολικό αριθμό στην Ελλάδα να διαμορφώνεται σε 331.
Την ίδια ώρα, οι νεκροί αριθμούν σε τέσσερις, καθώς το πρωί της Κυριακής κατέληξε ένας 53χρονος από την Κοζάνη. Είχε προηγηθεί ο θάνατος ενός 66χρονου από την Ηλεία, ενός 90χρονου από την Πτολεμαΐδα και ενός 67χρονου από τη Ζάκυνθο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις