Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Αλλάζουν όλα στα ΜΜΜ: Πώς θα γίνεται η μετακίνηση σε μετρό, λεωφορεία, τρόλεϊ και τρένα


Το απόγευμα, η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών θα προχωρήσει στην εξειδίκευση των έκτακτων μέτρων για το καθεστώς λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
Η μετάβαση στη μετα-κορονοϊό εποχή θεωρείται πλέον ζήτημα λίγων ημερών, καθώς από την 4η Μαΐου αναμένεται να εφαρμοστεί το πρώτο «κύμα» άρσης των έκτακτων μέτρων.
Αυτό αναμένεται να επηρεάσει και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα οποία εκτιμάται ότι θα τεθούν σε εφαρμογή πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, εν όψει της αναμενόμενης αύξησης της επιβατικής κίνησης.  
Η εξειδίκευση των μέτρων αναμένεται να γίνει το απόγευμα από τον υφυπουργό Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη, ακριβώς μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Χρήση μάσκας σε μετρό και λεωφορεία

Ένας από τα βασικά μέτρα θα αφορά την υποχρεωτική χρήση μάσκας τόσο για τους επιβάτες, όσο και τους οδηγούς και το υπόλοιπο προσωπικό (σ.σ. εκδοτήρια, καθαρίστριες κλπ).
Παράλληλα, με στόχο την αποφυγή του συνωστισμού, σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό αναμένεται να υπάρξει πύκνωση των δρομολογίων (σ.σ. τώρα λειτουργούν με ωράριο Κυριακής), και μείωση της χρονικής απόστασης μεταξύ των συρμών.

Ελεύθερη είσοδος στις ώρες αιχμή (;)

Δεν αποκλείεται δε, τις ώρες αιχμής να υπάρξει ελεύθερη είσοδος των επιβατών στους σταθμούς, προκειμένου να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός σε μπάρες, γκισέ και μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων.
Όσον αφορά τα λεωφορεία, εκτιμάται ότι θα υπάρξει διπλασιασμός του διαθέσιμου στόλου. Άλλωστε, αυτή τη στιγμή στους δρόμους φαίνεται ότι βρίσκονται περίπου 500 – 600 οχήματα, όταν πριν την υγειονομική κρίση κυκλοφορούσαν 1.000.
Την ίδια ώρα, σ’ όλα τα ΜΜΜ θα υπάρχει διαθεσιμότητα ειδών προσωπικής υγιεινής, ενώ θα εφαρμόζεται με αυστηρότητα το μέτρο της κοινωνικής απόστασης, καθώς η πληρότητα σε οχήματα και συρμούς δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 50%.
Σε κάθε περίπτωση, όλες οι λεπτομέρειες για το ειδικό σχέδιο θα ανακοινωθούν σε λίγες ώρες από τον αρμόδιο υπουργό.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις