Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020

Αποδόμηση των τουρκικών “απειλών” με λογική και ψυχραιμία! Με αφορμή τα σενάρια για τα “πλοία-φαντάσματα”

Το φαινόμενο να ανησυχούμε σε βαθμό υπερθετικό για όσα διαδίδει, διαρρέει ή ανακοινώνει επίσημα η Τουρκία, είναι κάτι για το οποίο ευθύνονται πολλοί στην Ελλάδα. Πρώτα απ΄ όλα οι κρατικοί
μηχανισμοί που έχουν την ευθύνη αντιμετώπισης της τουρκικής προπαγάνδας. Μηχανισμοί οι οποίοι διαθέτουν “εργαλεία” για να διαχειριστούν τις “ψυχολογικές επιχειρήσεις” που κάνει η Τουρκία, αλλά για κάποιο άγνωστο λόγο δεν τα χρησιμοποιούν! Με έκπληξη διαπιστώσαμε πρόσφατα ότι στο ΓΕΑ, σε υψηλό επίπεδο της ηγεσίας του αγνοούσαν την ύπαρξη τμήματος που ασχολείται -και πολύ καλά μάλιστα- με τις λεγόμενες ψυχολογικές επιχειρήσεις! Μόνο που το αποτέλεσμα της δουλειάς του δεν αξιποιείται από κανέναν!

Ευθύνες έχουμε κι εμείς οι δημοσιογράφοι που πολλές φορές στο βωμό ενός ανόητου ανταγωνισμού δεν “κοσκινίζουμε” όσο θα ΄πρεπε ότι πληροφορία έρχεται από την Τουρκία.

Ο μόνος που δεν φταίει είναι ο κόσμος, που διαβάζει, ακούει και παρακολουθεί διάφορα, σχηματίζοντας μια στρεβλή εικόνα που του προκαλεί άγχος και ανησυχία.


Τελευταίο παράδειγμα αυτής της κατάστασης η υπόθεση με τα “πλοία-φαντάσματα” που οι Τούρκοι φέρονται να είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν για να μεταφέρουν χιλιάδες μετανάστες σε ελληνικά νησιά βαθιά στο Αιγαίο. Το περιστατικό με την προσάραξη ενός τέτοιου φορτηγού πλοίου στην Κέα ασφαλώς ανέδειξε αυτή τη πιθανότητα. Όμως δεν μπορεί να προκύπτει από ένα περιστατικό ότι το Αιγαίο είναι “ξέφραγο αμπέλι” στο οποίο οι Τούρκοι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Δεν είναι έτσι. Το Αιγαίο ελέγχεται από το ΠΝ και την ελληνική ακτοφυλακή και αυτό θα συνεχίσει να γίνεται με πολύ υψηλά ποσοστά αποτελεσματικότητας. Στο 100% είναι αδύνατον να ελεγχθεί κι αυτό κάθε λογικός άνθρωπος το καταλαβαίνει.

Δεν είναι τόσο ικανοί οι Τούρκοι, όσο θέλουν να μας πείσουν ότι είναι. Ούτε τόσο τολμηροί. Θα πρέπει να σκεφτόμαστε και να αναλύουμε κάθε διαρροή που κάνουν και κάθε σενάριο που δημοσιοποιούν. Με ψυχραιμία και λογική. Αυτό κάνει ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ και πρώην ΥΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης. Το απόσπασμα είναι από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Militaire.gr. Αποδομεί με την απλή λογική το κλίμα ανησυχίας που προκάλεσαν οι πληροφορίες για τα “πλοία-φαντάσματα” των Τούρκων.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις