Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Ανοίγει κι άλλο η ψαλίδα ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοι οδεύουν εκτός Βουλής (ΒΙΝΤΕΟ)

Η πανδημία του κορωνοϊού αλλά και η επιτυχία της Ελλάδας στον Έβρο φέρνει αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό!

Δημοσκόπηση της Marc, για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑLPHA δείχνει μεγάλο  άνοιγμα της «ψαλίδας» υπέρ της ΝΔ, πρωτοφανή ποσοστά δημοτικότητας για τον Σωτήρη Τσιόδρα αλλά και μεγάλο ποσοστό αποδοχής των περιοριστικών μέτρων.

Στην πρόθεση ψήφου, το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει πλέον στις 23,3 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ πέφτουν στο όριο τα ποσοστά Βελόπουλου με τον Βαρουφάκη να οδεύει εκτός Βουλής.


Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει το 43,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,3%, το ΚΙΝΑΛ 5,4%, το ΚΚΕ 4,8%, η Ελληνική Λύση 3,1% και το ΜέΡΑ 25 βρίσκεται στο 2%.

Στην ερώτηση για το τι θα συνέβαινε, τώρα με τον κορωνοϊό, εάν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, το 51% απάντησε ότι θα ήταν χειρότερα, 25% περίπου τα ίδια.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό το 63,1% απαντά ότι είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 17,8% ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος συγκεντρώνει την αποδοχή του 94,6% των ερωτώμενων (θετικές και μάλλον θετικές γνώμες). Εξαιρετικά υψηλό είναι επίσης το ποσοστό αποδοχής για τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και φτάνει το 84,3%.

Επιπλέον παρατηρείται μεγάλο ποσοστό αποδοχής των περιοριστικών μέτρων, καθώς το 91,6% δηλώνει ότι την περίοδο του Πάσχα θα μείνει σπίτι.

Το 90,2% των ερωτώμενων δηλώνει ότι δεν θα εκκλησιαστεί τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Τέλος, το 80,4% θεωρεί αναγκαία τα μέτρα που λήφθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και μόνο το 8,7% τα βρίσκει υπερβολικά.




ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις