Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020

Εκτόξευση κατά λάθος από μαχητικό αεροσκάφος Rafale! Φωτογραφίες

Ενεργοποίηση εκτινασσόμενου καθίσματος από μαχητικό διθέσιο αεροσκάφος Rafale της γαλλικής αεροπορίας! Κι όμως συνέβη με πρωταγωνιστή όχι πιλότο αλλά έναν 64χρονο,
στέλεχος εταιρείας εξοπλισμών που πετούσε με τον χειριστή σε πτήση …έκπληξη.

Το περιστατικό στο  Saint Dizier της Γαλλίας εδώ και αρκετό καιρό, αλλά τώρα δόθηκαν στην δημοσιότητα στοιχεία και φωτογραφίες.


Όταν ο 64χρονος έφθασε στο Saint Dizier τ, δεν γνώριζε ότι οι συνάδελφοί του είχαν οργανώσει μια ειδική πτήση με τον ίδιο  στο πίσω κάθισμα ενός Rafale.
Οι συνάδελφοί του, στους οποίου συμπεριελαμβάνονταν ένας πρώην χειριστής της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας, ήθελαν να  να του κάνουν  έκπληξη. Ο ίδιος πληροφορήθηκε μόνο λίγες ώρες πριν την πτήση, ότι θα πετάξει και είχε λίγο χρόνο για να προετοιμαστεί.

Η απαιτούμενη ιατρική εξέταση πριν από την πτήση οδήγησε σε σύσταση του γιατρού προς τον χειριστή να περιορίσει τους ελιγμούς  σε λιγότερο από 3g. Για κάποιο λόγο ,αναφέρεται στο πόρισμα διερεύνησης του περιστατικού, αυτή η σύσταση τελικά δεν έφθασε στον χειριστή του Rafale.

Ο 64χρονος δεν “δέθηκε” σωστά και δεν φόρεσε και την κάσκα όπως έπρεπε. Όλα φαίνεται ότι έγιναν βιαστικά και επιπόλαια.
Καθώς ο πιλότος περιστράφηκε κατά την απογείωση, το Rafale ανέπτυξε γρήγορα αεροδυναμικά φορτία πάνω από 4.5g. Σε περίπου 10 δευτερόλεπτα , ο χειριστής , “ίσιωσε” προκαλώντας αναστροφή των g . Oι χαλαροί ιμάντες του επέτρεψαν να “ανέβει” προς τα πάνω και με το χέρι του πιάστηκε από το μοχλό εκτόξευσης! Το δεύτερο κακό που συνέβη ήταν ότι επειδή δεν είχε δέσει σωστά και το αεροπορικό κράνος, αυτό έφυγε από το κεφάλι του.

Παρόλα αυτά με μικροτραυματισμούς στο πόρσωπο ο 64χρονος έφθασε με ασφάλεια στο έδαφος   αφού το αλεξίπτωτο άνοιξε σε περίπου 2.000 πόδια.
Η  εκτόξευση του  θα μπορούσε να ήταν καταστροφική για το αεροσκάφος. Η διθέσια  του Rafale επιτρέπει στον πιλότο να επιλέξει την εκτόξευση του ενός ή και των δύο καθισμάτων.  Ο πιλότος είχε επιλέξει την επιλογή “2” για τη συγκεκριμένη πτήση, αναφέρει το πόρισμα.

Παρόλα αυτά ο μηχανισμός του πιλότου δεν ενεργοποιήθηκε κι έτσι μπόρεσε να προσγειώσει το Rafale!


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις