Τρίτη, 7 Απριλίου 2020

Κορονοϊός: Πότε θα αρχίσει σταδιακά η άρση των περιοριστικών μέτρων - Τι εξετάζουν στο Μαξίμου

Συγκρατημένη αισιοδοξία πως, αν τηρηθούν τα μέτρα έως και το τέλος Απριλίου, τότε θα αρχίσει τον Μάιο η μερική άρση των υφιστάμενων περιορισμών, εκφράζεται πλέον από τα κυβερνητικά στελέχη.
Ορόσημο θεωρείται η 27η Απριλίου, η ημερομηνία έως την οποία έχουν επεκταθεί μέχρι τώρα τα μέτρα. Τότε, αν δεν έχει αλλάξει κάτι προς το χειρότερο, αναμένεται να ανακοινωθεί το πρώτο χρονικό ορόσημο άρσης κάποιων μέτρων εντός του Μαΐου, αλλά και ποια θα είναι αυτά.


Σε κάθε περίπτωση, η συζήτηση στις κλειστές συσκέψεις του Μαξίμου για την πρώτη φάση άρσης των μέτρων έχει αρχίσει, όπως αναφέρει η εφημερίδα "Καθημερινή", με επίκεντρο τα εμπορικά καταστήματα και τα σχολεία. Τέλος με δεδομένο ότι οι υφιστάμενοι περιορισμοί αποδίδουν στον γενικό πληθυσμό, το Μαξίμου λαμβάνει μέτρα ανάσχεσης σε "κλειστές" ομάδες και χώρους, που μπορεί να αποτελέσουν νέες εστίες του κορονοϊού, όπως οι Ρομά, τα ΚΥΤ, αλλά και οι στρατεύσιμοι. Τα στρατόπεδα αποτελούν έναν "επικίνδυνο" χώρο για τη διασπορά του ιού. Χθες, ανακοινώθηκε πως στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων προστασίας για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, η κατάταξη της 2020 Γ' ΕΣΣΟ του Στρατού Ξηράς θα υλοποιηθεί εντός του πρώτου 15ήμερου του Ιουνίου 2020, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Την ίδια ώρα οι άδειες είναι με το σταγονόμετρο, ενώ στα ΚΥΠ υπάρχει αυστηρή αστυνόμευση, ώστε να βγαίνουν μόνο όσοι χρειάζεται ενώ όπου έχει υπάρξει κρούσμα, όπως στη Ριτσώνα, έχει επιβληθεί ολική καραντίνα.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις