Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Κρίσιμο διάγγελμα Μητσοτάκη: Πότε ανοίγουν τα μαγαζιά-Πότε θα μπορέσουμε να ταξιδέψουμε εκτός Αθήνας

Κορονοϊος:Το πλάνο επιστροφής στην καθημερινότητα θα σκιαγραφήσει σήμερα, στις έξι το απόγευμα Κυριάκος Μητσοτάκης, στο νέο του διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό.


Ο πρωθυπουργός επέλεξε την 4η Μαΐου, ως την ημερομηνία - ορόσημο για το ξεκίνημα αυτού του πλάνου.

Σήμερα το απόγευμα, θα μιλήσει για τα σχολεία, τις μετακινήσεις τόσο τις προσωπικές όσο και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θέλει και τον πρωθυπουργό θα κάνει ειδική αναφορά στις ευπαθείς ομάδες, τους ηλικιωμένους και τις εκκλησίες.

Παράλληλα, αναμένεται να απευθύνει έκκληση προς στον ελληνικό λαό για υπευθυνότητα και ωριμότητα.

Τα σχολεία, το μεγαλύτερο αγκάθι
Το μεγαλύτερο αγκάθι μέχρι στιγμής για την πολιτική ηγεσία είναι τα σχολεία και το πότε, πώς, και κυρίως ποιοι, μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία. Όπως είναι ήδη γνωστό και επιβεβαιώνεται και από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στη πρώτη φάση δηλαδή στις 11 Μαΐου θα ανοίξουν τα σχολεία μόνο για την Γ΄Λυκείου.

Με δεδομένο τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, ότι δηλαδή κάθε φάση άρσης των μέτρων θα απέχει τουλάχιστον μία εβδομάδα από την προηγούμενη, δεν περιμένουμε τους μικρότερους μαθητές να επιστρέψουν στις αίθουσές τους πριν από τις 18 Μαΐου.

Παράλληλα, όμως, πολλοί είναι οι επιστήμονες που επισημαίνουν πως τα σχολεία θα είναι οι μεγαλύτερες εστίες διάδοσης του ιού καθώς ο κορονοϊός δεν έχει εξαφανιστεί από την χώρα και την ίδια ώρα παρά το γεγονός πως η καμπύλη μετάδοσης είναι επίπεδη, υπάρχουν χιλιάδες συμπολίτες μας οι οποίοι είτε μπορεί να νοσούν, είτε είναι ασυμπτωματικοί φορείς της νόσου και κατά συνέπεια να την μεταδίδουν στα παιδιά τους, αυτά στους συμμαθητές τους και ούτω καθεξής.

Κυβερνητικές πηγές μεταφέρουν στο Newsbomb.gr πως ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος ακόμα και να τελειώσει πρόωρα το σχολικό έτος σε περίπτωση που διαφανεί στον ορίζοντα κίνδυνος για την δημόσια υγεία. Μοναδική εξαίρεση η Γ’ Λυκείου καθώς οι Πανελλαδικές αποτελούν κομβικό σημείο της ζωής των μαθητών.

Οι εκκλησίες
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Δευτέρα αποκάλυψε πως και οι εκκλησίες θα είναι στο πρώτο κύμα άρσης των μέτρων καθώς αναμένεται να ανοίξουν για ατομική λατρεία. Σε επόμενο στάδιο, οι χώροι λατρείας θα ανοίξουν, με συγκεκριμένους κανόνες και μέτρα προστασίας, για τις λειτουργίες.

Παράλληλα, παρά τις όποιες φωνές τις τελευταίες ημέρες από τους κόλπους της Εκκλησίας οι οποίες «φώναζαν» να ανοίξουν οι ναοί μία ώρα αρχύτερα, κυβερνητικά στελέχη μέσω του Newsbomb.gr, μεταδίδουν ότι «η Εκκλησία μας όλο το προηγούμενο διάστημα έδειξε υπεύθυνη στάση και ανέλαβε την ευθύνη για δύσκολες αποφάσεις».

Την ίδια ώρα τονίζουν πως η παρουσία πιστών στις λειτουργίες θα γίνει σε επόμενο στάδιο, και πως αυτό είναι ένα θέμα που θα αντιμετωπιστεί σε συνεννόηση με την Εκκλησία της Ελλάδος.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις