Σάββατο, 11 Απριλίου 2020

Tweet του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας από τον Ιανουάριο επιβεβαιώνει τον Ντ.Τραμπ: «Ο κορωνοϊός δεν είναι κολλητικός»


Γράφει: Άρης Δημητρακόπουλος
Τις τελευταίες ημέρες όλο ένα και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται τόσο εναντίον της Κίνας όσο και του ΠΟΥ, καθώς θεωρούν ότι έχουν σοβαρές ευθύνες για την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού. 

Αυτό το «κύμα» δυσπιστίας ξεκίνησε από τις κατηγορίες του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος έμμεσα κατηγόρησε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι συνεργάστηκε με τον Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας στην υποβάθμιση της μεταδοτικότητας του ιού ή σε κάθε περίπτωση δεν ερεύνησε επαρκώς τους ισχυρισμούς του, απειλώντας μάλιστα να του κόψει τη χρηματοδότηση, η οποία ανέρχεται σε πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια το χρόνο. 
«Για κάποιο λόγο, αν και χρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από τις ΗΠΑ, είναι όμως πολύ κινεζοκεντρικός. Θα το εξετάσουμε αυτό. Ευτυχώς, απέρριψα τις συστάσεις τους να κρατήσουμε ανοικτά τα σύνορα στην Κίνα. Γιατί μας έδωσαν μια τόσο εσφαλμένη σύσταση;» αναρωτήθηκε σε ένα από τα tweet του εναντίον του οργανισμού.

Πολλοί έσπευσαν να κατηγορήσουν τον Αμερικανό Πρόεδρο αλλά  ένα tweet του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μόλις από τις 19 Ιανουαρίου φαίνεται πως... επιβεβαιώνει τα λεγόμενά του.

Στο συγκεκριμένο tweet ο ΠΟΥ ενημέρωνε τους 7,2 εκατομμύρια ακολούθους του πως ο κορωνοϊός δεν κολλάει από άνθρωπο σε άνθρωπο(!), βασιζόμενος σε «μελέτη» της κυβέρνησης της Κίνας!

«Οι προκαταρκτικές έρευνες που διεξήχθησαν από τις κινεζικές αρχές δεν βρήκαν σαφή στοιχεία για τη μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο του νέου κορωνοϊού (2019-nCoV) που εντοπίστηκε στη Γουχάν», υποστήριζε τότε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Τρεις μήνες μετά και όντας πλέον φανερό πως ο ιός είναι εξόχως κολλητικός, όλοι αναρωτιούνται πως υποτίθεται επαγγελματίες της υγείας έπεσαν τόσο έξω... 

Μάλιστα o ιός είχε εντοπιστεί στην Κίνα από το Δεκέμβριο, κάτι που σημαίνει πως Κινέζοι & ΠΟΥ είχαν περίπου ένα μήνα να τον μελετήσουν κάνοντας το παραπάνω tweet ακόμα πιο απίστευτο.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις