Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

ΑΚΟΥΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ; Ρουμανία: Η αστυνομία θα μοιράσει το Άγιο Φως στα σπίτια


Σε κατ' οίκον διανομή του Αγίου Φωτός στους πιστούς, το βράδυ της Αναστάσεως, προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών της Ρουμανίας σε συνεργασία με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας,
μετά τη σχετική συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ των δύο μερών. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, ιερείς, εθελοντές ενοριών και αστυνομικοί θα διανείμουν το Άγιο Φως, ξεκινώντας από απόψε (στις 20:00).

«Οι πιστοί θα μπορούν να βγαίνουν κοντά στο σπίτι τους, τηρώντας τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, έτσι ώστε να αποφευχθεί το πλήθος και ομάδες άνω των τριών. Δύο ή τρεις κάτοικοι μίας πολυκατοικίας μπορούν να προσφέρουν, με τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης, σε όλους τους ενοίκους του κτηρίου, το Άγιο Φως», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ρουμανίας Μάρτσελ Βέλα. Στις περιοχές που έχουν τεθεί σε καραντίνα εξαιτίας του κορονοϊού, το Άγιο Φως θα μεταφερθεί με τη βοήθεια του προσωπικού του υπουργείου Εσωτερικών.

«Η μετακίνηση όλων των ιερέων που διανέμουν το Άγιο Φως από πόρτα σε πόρτα στους πιστούς, καθώς και στους εθελοντές, επιτρέπεται τη νύχτα της Αναστάσεως. Όλοι τους θα έχουν τα δελτία ταυτότητάς τους, τα απαραίτητα έγγραφα από την ενορία τους και θα φορούν μάσκες και προστατευτικά γάντια», πρόσθεσε ο κ. Βέλα.

Συμπλήρωσε, δε, ότι «το προσωπικό του υπουργείου Εσωτερικών που εργάζεται το βράδυ της Αναστάσεως θα διανείμει το Άγιο Φως σε νοσοκομεία, κοινωνικά κέντρα και κέντρα καραντίνας».

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.

Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις