Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020

«Συναγερμός» από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη – Έτοιμες για πυρ οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Άγκυρα έχει αποφασίσει να δοκιμάσει τα όρια αντοχής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων κυρίως στον αέρα αλλά και στη θάλασσα, καθώς η κρίση στην χώρα έχει «χτυπήσει» κόκκινο
και πρέπει, αργά ή γρήγορα, να εξαχθεί κάπου.

 Πέραν του κορωνοϊού και της δύσκολης κατάστασης στα μέτωπα της Τουρκίας,  υπάρχει σοβαρότατο θέμα με την τουρκική οικονομία. Παρά τις όποιες κρατικές παρεμβάσεις κανείς δεν δείχνει να εμπιστεύεται σοβαρά το τουρκικό νόμισμα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η Άγκυρα, με την βοήθεια των τουρκικών υπηρεσιών, στρατιωτών από χώρες που ήδη εκπαιδεύει (Σομαλία, Πακιστάν, Τουρκμενιστάν κ.α.) καθώς και με εισχώρηση παρακρατικών υποκινητών στους παράνομους μετανάστες, θα επιχειρήσει ξανά εισβολή στον Έβρο και σε αριθμό νησιών, ενώ υπάρχει σενάριο ταυτόχρονης κρίση σε Έβρο, Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.!

Άλλωστε η Τουρκία έχει συγκεντρώσει στο έδαφός της αλλοδαπούς από την Αφρική και την Ασία, οι οποίοι μπορεί και να ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια! Το πλήθος αυτό χρησιμοποιείται από την Τουρκία, κατά το δοκούν, ενώ προσφάτως διαπιστώθηκε η μεταφορά ορισμένων από αυτών μέσω εμπορικών φορτηγών πλοίων, τα αποκαλούμενα «πλοία-φαντάσματα».


Στον «αέρα» η ένταση συντηρείται με παραβιάσεις ακόμα και στον Έβρο, κάτι που είχε να εφαρμοστεί για πολλά χρόνια. Όπως μεταδίδεται, για δύο συνεχόμενες ημέρες τα «γεράκια» από τα αεροδρόμια επιφυλακής σε Σκύρο και Λήμνο είδαν τους Τούρκους πιλότους να εισβάλουν μ στο FIR Αθηνών και να κατευθύνονται με την μέγιστη ταχύτητα προς τα νησιά του Αρχιπελάγους. Μάλιστα, ακόμα και όταν τα Ελληνικά F-16 “έπιασαν” τις ”ουρές” τους και σε βρέθηκαν σε απόσταση βολής πυροβόλων οι γείτονες συνέχισαν.

Η Τουρκία ετοιμάζεται να «χτυπήσει», όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Οι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ εξετάζουν όλα τα σενάρια, ακόμα και το πλέον πολύπλοκο:

Οι Τούρκοι θα χρησιμοποιήσουν στρατιωτική ισχύ, ενδεχομένως ήπιας μορφής, σε όλο το μήκος των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων, χρησιμοποιώντας αλλοδαπούς. Ταυτόχρονα θα επιχειρήσουν γεωτρήσεις στην περιοχή από το Καστελόριζο μέχρι και την Κρήτη, στην περιοχή που οριοθετείται από το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Την ώρα λοιπόν, που οι γείτονες με την πλάτη στον τοίχο καταγράφουν παντού «ήττες» σε όλα τα μέτωπα, επιδιώκουν, πιθανώς, ακόμα και ένα «θερμό» επεισόδιο για να βρουν διέξοδο.

Για πρώτη φορά, μετά από καιρό, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πανέτοιμες για πυρ. Αν η Τουρκία επιχειρήσει, τελικώς, να μεταφέρει τον Έβρο στο Αιγαίο, τότε προετοιμάζονται για δυναμική απάντηση. Σημειώνεται πως στα θαλάσσια σύνορα τα πλωτά μέσα του Λιμενικού και τα πλοία του Στόλου έχουν αυξήσει τόσο την αριθμητική τους παρουσία όσο και την ένταση των περιπολιών. Ταυτόχρονα αμφίβιες ειδικές δυνάμεις αναπτύσσονται με αποτρεπτικό ρόλο πάνω και στον τελευταίο Ελληνικό βράχο.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις