Δευτέρα, 4 Μαΐου 2020

63,5% πιστεύει ότι θα περιοριστούν τα ατομικά δικαιώματα λόγω κορωνοϊού & το 41% ότι δεν του λένε την αλήθεια


Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
Με την σταδιακή επιστροφή σε μια «αντικανονική» κανονικότητα, αλλά πάντως εκτός σπιτιού, οι Έλληνες έχοντας ξεπεράσει το αρχικό σοκ της πανδημίας τους κορωνοϊού αρχίζουν και αναρωτιούνται τι βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια και ποιο είναι το «παρασκήνιο» της πανδημίας αλλά και για το οικονομικό μέλλον της χώρας

Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 23 - 28 Απριλίου, από το Ινστιτούτο Επικοινωνίας και Αλφαβητισμού στην Υγεία και στα ΜΜΕ, σε συνεργασία με το healthpharma.gr, όπου και δημοσιεύονται τα αποτελέσματα της έρευνας, το 40,9% θεωρεί ότι οι επίσημες Αρχές αποκρύπτουν δεδομένα σχετικά με τον κορωνοϊό, έναντι του 37,1% που έχει αντίθετη άποψη. 

Θεωρούν δηλαδή ότι δεν τους λένε την αλήθεια.

Το 35,3% εκτιμά ότι ο κορωνοϊός είναι δημιούργημα της επιστήμης (δηλαδή κατασκευάστηκε από τον άνθρωπο), με ένα 33,3% να μην ενστερνίζεται τη συγκεκριμένη θέση.

Αμφισβητούν δηλαδή οι πολίτες την όποια επίσημη εκδοχή και βασικά τις εκδοχές του ΠΟΥ αφού η επίσημη εκδοχή της κυβέρνησης Τραμπ και της κυβέρνησης Τζόνσον είναι πως ο ιος όντως έχει κατασκευαστεί σε κινεζικό εργαστήριο.

Η τάση αμφισβήτησης είναι αυξητική και είναι λογικό διότι υποχωρεί πλέο το θυμικό στους πολίτες και έχουν αναλάβει στο μυαλό τους οι λογικές επεξεργασίες του εγκεφάλου

Χαρακτηριστικό είναι, ακόμη, ότι το 63,5% εκτιμά ότι θα περιοριστούν οι ατομικές του ελευθερίες λόγω των μέτρων που εφαρμόζονται για τον κορωνοϊό. 

Δηλαδή θεωρούν πως πολλά από τα μέτρα περιορισμού της ελευθερίας τους δεν θα είναι προσωρινά ή και ότι θα επανέλθουν με αφορμή κάποια άλλη κρίση στο μέλλον, τώρα που αποκτήθηκε το «Know How».

Οκτώ στους δέκα (80,3%) δήλωσαν ότι ανησυχούν για την οικονομική τους κατάσταση. 

Παράλληλα, τρεις στους δέκα (31,2%) από τους συμμετέχοντες εξέφρασαν επίσης την ανησυχία τους ότι θα μείνουν άνεργοι, με το 41,9% των συμμετεχόντων πάντως να μη συμμερίζεται αυτόν τον φόβο. 

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις