Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

Πότε θα πάμε διακοπές: Το σχέδιο και οι προϋποθέσεις - Τι θα αναιρέσει τα πλάνα


Καθώς τα μέτρα για τον κορονοϊό χαλαρώνουν, ανοιχτό παραμένει τι θα γίνει με τις φετινές διακοπές. Δείτε αναλυτικά τι προβλέπεται για ξενοδοχεία, πλοία, αεροπλάνα.
Καθώς η σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού λόγω κορονοϊού έχει ξεκινήσει και με δεδομένο ότι το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών, πολλοί αναρωτιούνται τι θα γίνει με τις φετινές διακοπές.
Πέραν όμως της προφανούς ανησυχίας για τον κορονοϊό, οι ακριβείς ημερομηνίες για την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού δεν έχουν καθοριστεί ακόμη, καθώς η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι τα επόμενα βήματα θα καθοριστούν ανάλογα και με την πορεία της νόσου.
Στο καλό σενάριο, η Ελλάδα θα ανοίξει για την τουριστική δραστηριότητα από την 1η Ιουλίου, όπως έχει διαμηνύσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Στο καλύτερο σενάριο η Ελλάδα θα ανοίξει για την τουριστική δραστηριότητα από την 1η Ιουλίου και εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση. Επομένως, προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό. Αλλά σχετίζεται ασφαλώς και με τις αεροπορικές εταιρείες, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι έρχονται αεροπορικώς στην Ελλάδα. Και σχετίζεται επίσης με πολύ αυστηρά και εφαρμόσιμα πρωτόκολλα», δήλωσε ο πρωθυπουργός, αυτή την εβδομάδα, μιλώντας στο CNN.

Πότε θα ανοίξουν τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα

Όσον αφορά τα ξενοδοχεία, το άνοιγμά των καταλυμάτων 12μηνης λειτουργίας έχει προγραμματιστεί για την 1η Ιουνίου.
Το άνοιγμα των ξενοδοχείων εποχικής λειτουργίας αναμένεται να επιτραπεί, επίσης, μέσα στον Ιούνιο αν και η ακριβής ημερομηνία μένει να ανακοινωθεί.
Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι καταλύματα διακοπών και αθλητικές εγκαταστάσεις θα λειτουργήσουν σε δεύτερο χρόνο, εντός Ιουνίου.

Πότε θα επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νόμου – Τι θα γίνει με πλοία και αεροπλάνα

Όσον αφορά τις μετακινήσεις των πολιτών, η απαγόρευση για μετάβαση εκτός νομού παραμένει σε ισχύ τουλάχιστον μέχρι τις 18 Μαΐου.
Προς τα τέλη Μαΐου αναμένεται να γίνει το πρώτο βήμα άρσης και να απελευθερωθούν οι μετακινήσεις για προορισμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Όσον αφορά τη μετάβαση σε νησιά, ακριβείς ημερομηνίες δεν έχουν ακόμη καθοριστεί. Το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι η επιβίβαση σε πλοία για ταξίδια προς νησιά θα επιτραπεί μετά την 1η Ιουνίου, χωρίς βέβαια να αποκλείεται και κάποια άλλη ημερομηνία.
Σε ισχύ είναι εξάλλου, μέχρι και τις 18 Μαΐου, ο προσωρινός περιορισμός στον απόπλου και κατάπλου κάθε τύπου ερασιτεχνικού σκάφους, ιδιωτικών πλοίων αναψυχής και επαγγελματικών τουριστικών πλοίων.
Αναφορικά με τις αεροπορικές μεταφορές μεταξύ Ελλάδας και εξωτερικού, μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί συγκεκριμένες αποφάσεις, ενώ δεν αποκλείεται να δοθεί νέα παράταση στην απαγόρευση πτήσεων από και προς τις χώρες που βρίσκεται σε ισχύ η ανάλογη απαγόρευση.

Τι ισχύει για τις παραλίες

Όσον αφορά τις παραλίες, πλέον επιτρέπεται το κολύμπι σε μη οργανωμένες παραλίες.
Επίσης, επιτρέπεται, η χρήση ιδιωτικών –μη μηχανοκίνητων– θαλάσσιων μέσων αναψυχής, καθώς και το ψάρεμα από τη στεριά.

Πότε ανοίγουν εστιατόρια, καφέ και μπαρ

Εστιατόρια, καφέ και μπαρ θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου, παρότι θα λειτουργούν με περιορισμούς ως προς τον αριθμό των πελατών.
Ταυτόχρονα, τα μαγαζιά της εστίασης θα υποδέχονται πελάτες κυρίως στους εξωτερικούς χώρους, ενώ θα προβλέπεται ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών και περιορισμοί στα άτομα που μπορούν να κάθονται στο ίδιο τραπέζι.

Τι θα αναιρέσει τα σχέδια για τις διακοπές

Σε κάθε περίπτωση, οι σχεδιασμοί για την άρση των περιορισμών και την επανεκκίνηση του τουρισμού, μπορεί να ανατραπούν εάν παρουσιαστεί νέα έξαρση του κορονοϊού.
Αυτό αντικατοπτρίζεται, άλλωστε, στο γεγονός ότι δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη συγκεκριμένες ημερομηνίες για την άρση των μέτρων εντός του Ιουνίου, με την κυβέρνηση να αναμένει τα νεότερα δεδομένα προκειμένου να λάβει τις τελικές αποφάσεις.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;

Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις