Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Δεν πήρε λεφτά ο Βαξεβάνης. Ε και;

ΠΙΣΩ από μια σκόπιμη σύγχυση -παλαιάς κοπής- επιχειρείται να συντηρηθεί το «σκάνδαλο Πέτσα». Η αρχική ηρωική εκδοχή «κόπηκε το Documento» από την
καμπάνια «Μένουμε Σπίτι» διολίσθησε γρήγορα «δώσανε λεφτά και στον Φουρθιώτη».
Η πραγματική απόσταση ανάμεσα σε αυτές τις δύο εκδοχές είναι πραγματικά χαώδης. Αλλωστε και οι 77 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ρώτησαν γιατί πήρε λεφτά το ανύπαρκτο μέσο του Φουρθιώτη ή γιατί πήραν χρήματα πολύ χαμηλής επισκεψιμότητας sites. Ρώτησαν γιατί «αποκλείστηκε το Documento». Το μέσο που κάνει «έρευνα» και «βγάζει τ’ άπλυτα στη φόρα», τα οποία «τα πληρωμένα ΜΜΕ κρύβουν». Ομως ο βίος και η πολιτεία της εν λόγω εφημερίδας και των site που είναι «κρεμασμένα» από το αρχικό δημιούργημα του Καλογρίτσα δεν άντεξαν να υποστηρίξουν το αφήγημα του «πολιτικού αποκλεισμού». Αναγκαστικά, λοιπόν, η «έρευνα» οδήγησε αλλού. Σε υπαρκτά λάθη και αστοχίες στην κατανομή των κονδυλίων της καμπάνιας.
ΤΟ ΣΤΟΡΙ του «διωγμού» του «Documento» δεν έκοψε εισιτήρια. Το σενάριο έπασχε και ο πρωταγωνιστής κακός, με βεβαρημένο δημοσιογραφικό παρελθόν. «Πούλησε» μόνο μεταξύ τους. Στη γνωστή μικρή αλληλοανακυκλούμενη παρέα. Μικρή η σοδειά και απαξιωμένης ποιότητας το «κοινό». Παρ’ ότι το «πήραν πάνω τους» ο ίδιος ο Α. Τσίπρας και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ελάχιστοι συγκινήθηκαν για την τύχη που είχε ένα έντυπο χαμηλής κυκλοφορίας, που είναι ταυτισμένο με τα fake news και τις στοχοποιήσεις και δύο sites χαμηλής επισκεψιμότητας. Κι ακόμα λιγότεροι -σχεδόν όλοι του ιδίου κυκλώματος των «υπογείων»- είδαν «πρόβλημα δημοκρατίας». Οσο κι αν πάσχισαν ο «ερευνητής εκδότης», που έχει «αποκαλύψει» -μεταξύ άλλων- το «σκάνδαλο της Wind» στο δημοψήφισμα του 2015, τις «γυψοσανίδες του ΚΕΕΛΠΝΟ» και το φάντασμα της Μαρέβας πίσω από οτιδήποτε γίνεται στη χώρα. Αλλά και μερικές άλλες μισθωμένες γραφίδες που προσπάθησαν να ηρωοποιήσουν ένα δακτυλοδεικτούμενο μέσο.
ΕΝΑ ΜΕΣΟ που, όπως προκύπτει και από τις έρευνες της προανακριτικής για τη Novartis, ελέγχεται αν είχε ενεργό συμμετοχή στο σχέδιο Ρασπούτιν. Κι ένας δημοσιογράφος που είχε αναλάβει εργολαβικά τη στοχοποίηση και τη «δολοφονία χαρακτήρων» των πάσης φύσεως αντιπάλων του «Πολακισμού» επί παντοδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ. Επεσε σαν σάπιο φρούτο η προσπάθεια ηρωοποίησης ενός φθαρμένου προϊόντος, ταυτισμένου με τις πιο κίτρινες στιγμές του ελληνικού Τύπου.
ΠΑΝΩ στη στροφή της συνειδητοποίησης ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι μη συμμετοχής του «νεοαυριανισμού» σε μια καμπάνια υπευθυνότητας, αξιοπιστίας και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, έγινε και η μεγάλη κωλοτούμπα. (Αλλωστε στις 27/2/2020 έγραφε στο «To Κουτί της Πανδώρας» «τους 77 έφθασαν οι νεκροί από την εποχική γρίπη στην Ελλάδα, με 17 να έχουν χάσει τη ζωή τους μόνο την τελευταία εβδομάδα από επιπλοκές του ιού»… «Κοροδοϊός»… Και βέβαια έχουν γράψει τα πάντα και όλα τ’ αντίθετα τους!) Συνηθισμένος ο «χώρος» στο σπορ. Και με εντυπωσιακές επιδόσεις. Δεν ήταν δα και τίποτα να πιαστούν από μερικές υπαρκτές άστοχες επιλογές στη διανομή των χρημάτων για την καμπάνια και να το γυρίσουν εκεί. Η ουσία όμως παραμένει. Δεν υπήρξε ο παραμικρός πολιτικός αποκλεισμός. Ολα τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ κι όσα τον στηρίζουν πήραν κανονικά μέρος στην καμπάνια («Αυγή», «ΕΦΣΥΝ», Ρ/Σ «Στο Κόκκινο», «tvxs.gr» κ.λπ.). Στην καμπάνια εντάχθηκαν κι άλλα ΜΜΕ που ασκούν σκληρή κριτική στην κυβέρνηση («Ριζοσπάστης», «Ο Δρόμος της Αριστεράς» κ.λπ.). Δεν μπήκε ο «βασιλιάς των fake news» και το εργαλείο του βαθέος καθεστώτος που προσπάθησαν να δημιουργήσει ο «Πολακισμός» και τα κυκλώματα τύπου Ρασπούτιν. Ε και; Το θέμα της χώρας είναι αν πήρε λεφτά ο Κ. Βαξεβάνης; Οχι βέβαια. Αλλωστε δεν πρέπει να έχει παράπονο.
ΥΓ. Ο «εκδότης» καταδικάστηκε πριν από λίγες μέρες τελεσίδικα για ψευδείς ειδήσεις σε βάρος του Α. Γεωργιάδη.

Ο «ΠΑΠΑΣΠΙΤΟΥΛΗΣ» ΚΛΩΝΙΖΕΙ -ΠΑΛΙ- ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ
Η νέα αποκάλυψη του «Πρώτου Θέματος» για τα επιπλέον 6 ακίνητα που αγόρασε -πάντα σε καλή τιμή- ο Δ. Παπαδημούλης το 2019 (φτάνοντας έτσι τα 38!) αναζωπύρωσε την εσωκομματική φωτιά που είχε ανάψει ήδη με τη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες του «βασιλιά του real estate».
Το κλίμα ήταν ήδη βαρύ για τον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αναγκάζοντας τον Α. Τσίπρα να παρέμβει ο ίδιος προσωπικά στον Στ. Κούλογλου, για να πέσουν οι τόνοι. Η νέα αποκάλυψη, όμως, μοιάζει με τη σταγόνα που «ξεχείλισε το ποτήρι» για τον «βουλιμικό αριστερό».
Πέραν της μεγάλης υποκρισίας που επιβεβαιώνεται για τον άνθρωπο που έχει κουνήσει το δάκτυλο στους πάντες, αποκαλύπτεται και ποταπή ιδιοτέλεια. Τα σπίτια του κ. Παπαδημούλη μέσω ΜΚΟ είχαν «εξασφαλισμένο» ενοίκιο και ενοικίαση σε πρόσφυγες και μετανάστες. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας κάνει λόγο για περισσότερα από 6.000 ευρώ μηνιαίως.
«Είναι τεράστιο το ποσόν;», θα αναρωτηθεί κανείς. Εξαρτάται, είναι η απάντηση κάποιου, που ξέρει την αγορά και δεν βλέπει τυπική παρανομία στην επιχειρηματική δραστηριότητα του κ. Παπαδημούλη. Επανέρχεται αναγκαστικά η προσέγγιση Κούλογλου «ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό» για την αριστερά. Η οποία, μάλιστα, πούλησε καντάρια «ηθικού πλεονεκτήματος». Ο κ. Παπαδημούλης συνελήφθη σε καταφανή θέση οφσάιντ. Ενισχύοντας την πεποίθηση ότι ο χειρισμός του μεταναστευτικού -επί ΣΥΡΙΖΑ- εκτός από λάθος, ήταν και «μπίζνα».
Οι πληροφορίες λένε ότι αυτή τη φορά τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα για τον διορατικό επενδυτή κ. Παπαδημούλη. Ο Α. Τσίπρας δεν μπορεί να τον προστατεύσει άλλο. Κι απ’ ό,τι ακούγεται μάλλον δεν θέλει να τον «χρεώνεται» κι άλλο… Και η χθεσινή φιλανθρωπία του να δώσει τα «καθαρά» έσοδα από τα ακίνητα σε Ελληνες φτωχούς και μετανάστες αποδεικνύεται και κάλπικη ως αναγκαστική, μετά την παταγώδη κατακραυγή.

Από την στήλη «Δια Ταύτα» της έντυπης έκδοσης του Ελεύθερου Τύπου

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις