Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Διπλωματικός πυρετός: Αυτά που έκανε και αυτά που προγραμματίζει η Ελλάδα για τις τουρκικές προκλήσεις με την υφαλοκρηπίδα

Διπλωματικός πυρετός επικρατεί στην Ελλάδα για να αποκρούσει επιτυχώς άλλη μία προσπάθεια της Τουρκίας να παραβιάσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.


Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών μετά και το αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα [διαβάστε εδώ], έχει ήδη εκπονήσει ένα σχέδιο δράσης στα διεθνή φόρα προκειμένου να καταδείξει την προκλητική και παντελώς παράνομη πολιτική που ακολουθεί η Τουρκία.

Για αυτό άλλωστε τον λόγο άμεσα τόσο η Ευρωπαίκή Ένωση όσο και οι ΗΠΑ καυτηρίασαν αμέσως τα όσα επιχειρεί να επιβάλει η Τουρκία ως τετελεσμένα.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ήδη έχει ξεκινήσει νέος κύκλος επαφών της Ελληνικής Διπλωματίας με τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς και με τους Eυρωπαίους εταίρους, σχετικά με την πιο πρόσφατη παράνομη και προκλητική ενέργεια της Τουρκίας, να δημοσιεύσει στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως σειρά αιτήσεων για χορήγηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης στην κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Επίσης στο πλαίσιο των ενεργειών που έχει αποφασίσει το ΥΠΕΞ εντάσσεται και η ενημέρωση του ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα δεν αφήνει στην τύχη της και την προσπάθεια της Τουρκίας να προωθήσει την εκλογή του Τούρκου υποψηφίου κ. Β. Bozkir στη θέση του Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Η Αθήνα δεν συμφωνεί με την εκλογή του καθώς όπως ισχυρίζεται  η εκλογή του δεν θα συμβάλλει στην εμπέδωση της συνεργασίας για την ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας.


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις