Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

Η Τουρκία κατά των ΗΠΑ για την Αγία Σοφία! Επιθετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Η Τουρκία αντιδρά στην έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις θρησκευτικές ελευθερίες στον κόσμο με αναφορά στην Αγία Σοφία . Το τουρκικό ΥΠΕΞ σχολιάζοντας την έκθεση αναφέρει ότι “δεν είναι αντικειμενική” και τη χαρακτηρίζει αβάσιμη.

“Η Τουρκία συνεχίζει να υποστηρίζει, με συγκεκριμένα βήματα, τον στόχο της να προστατεύει και να προωθεί τη θρησκευτική ελευθερία και λατρεία για όλους τους πολίτες χωρίς καμία διάκριση. Διαφορετικές θρησκείες και θρησκείες συνυπάρχουν στην Τουρκία με ειρήνη και αρμονία.
Τα τελευταία 20 χρόνια, η Τουρκία έχει λάβει σημαντικά μέτρα για να ενισχύσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των μη μουσουλμάνων πολιτών της, και για την ανάπτυξη ενός περιβάλλοντος ανοχής και αμοιβαίας κατανόησης.
…Μας προβληματίζουν τα σχόλια που έγιναν στην έκθεση σχετικά με την Αγία Σοφία . Η Αγία Σοφία είναι ιδιοκτησία της Δημοκρατίας της Τουρκίας και κάθε δικαίωμα διάθεσης αποτελεί αποκλειστικά
εσωτερική υποθέση της Τουρκίας. Τυχόν αποφάσεις που λαμβάνονται ή πρόκειται να ληφθούν για αυτά τα πολιτιστικά περιουσιακά στοιχεία δεν μπορούν να είναι θέμα άλλων κρατών.
Είναι τραγικό για τις ΗΠΑ να προσπαθήσουν να στρέψουν την προσοχή της διεθνούς κοινής γνώμης από την εσωτερική τους αναταραχή, κατά τη διάρκεια μιας περιόδου Ισλαμοφοβίας, αντισημιτισμού, ρατσισμού και ξενοφοβίας που αυξάνονται ραγδαία στις ΗΠΑ.
Απορρίπτουμε όλες τις αβάσιμες αναφορές και καλούμε τις ΗΠΑ να
επικεντρωθούν στις εσωτερικές τους υποθέσεις σχετικά με τις θρησκευτικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις