Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020

Προς συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης για ναυτική βάση στη Μισράτα - LNA: ''Επτά τουρκικά πολεμικά έξω από την Λιβύη!''


Τι ετοιμάζει η Άγκυρα;
Επιβεβαιώνεται πλήρως το Πενταπόσταγμα με όσα έγραφε πριν λίγες ημέρες, καθώς Άγκυρα και Τρίπολη ξεκίνησαν τις συζητήσεις για την δημιουργία
ναυτικής βάσης στην Misrata και αεροπορικής βάσης στην al-Watiya, όπως αποκαλύπτει τουρκική πηγή σε Διεθνή ΜΜΕ, φέρνοντας τα πάνω κάτω στην Λιβύη και την Α.Μεσόγειο. 

Την ίδια στιτμή, ο στρατηγός Αλ Μισμάρι ανέφερε επίσης σήμερα την παρουσία 7 τουρκικών πολεμικών πλοίων στα ανοικτά της Λιβύης.

Εκτιμήσεις αμυντικών αναλυτών θεωρούν ότι με πρόσχημα την Λιβύη, η Άγκυρα έχει συγκεντρώσει έναν πολεμικό στολίσκο στην Α.Μεσόγειο από επτά μονάδες επιφανείας, τις οποίες θα συνοδεύουν τουλάχιστον τρία τουρκικά υποβρύχια, ενώ τουρκικά F-16 ίπτανται στον ουρανό με μορφή διαφόρων δήθεν “ασκήσεων”.

Η δύναμη αυτή έχει σαφέστατα διττή αποστολή. Από την μία πλευρά θέλει να επιβάλλει μαι σχεδόν τουρκική μόνιμη ναυτική παρουσία στην Α.Μεσόγειο και από την άλλη πιθανότατα να ετοιμάζεται να υποστηρίξει κάποιο “βρώμικο” σχέδιο πρόκλησης κατά της Ελλάδος, λογικά Νότια της Κρήτης.

Δεν νομίζουμε ότι ήταν καθόλου τυχαίο το σημερινό άρθρο του Τούρκου δημοσιογράφου και αντιφρονούντα Α.Μποζκούρτ, περί υπάρξεως σχεδίου επιθέσεως κατά της Ελλάδος.

Όσο και αν το άρθρο εμπεριέχει στοιχεία τουρκικής προπαγάνδας, αναφέρει κάτι που σαφώς υπάρχει και αφορά ένα εμπεριστατωμένο και επικαιροποιημένο σχέδιο της Άγκυρας, για την επιβολή τετελεσμένων στην ελληνική ΑΟΖ, με πρόσχημα την Λιβύη.                     

Ο Αλ Μισμάρι τόνισε επίσης ότι τα πολεμικά πλοία της Λιβύης βρίσκονται στο στόχαστρο των οπλικών συστημάτων LNA και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να κηρύξει τον Ερντογάν ως εγκληματία πολέμου εναντίον της ανθρωπότητας, για τα ειδεχθή εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τις τουρκικές δυνάμεις και τους μισθοφόρους του στη Λιβύη.

Η Ελλάδα και οι προετοιμασίες για πιθανές τουρκικές προκλήσεις
Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις όμως, οι οποίες αποτελούν μια τρομερή δύναμη πυρός στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, έχουν λάβει απολύτως τα μέτρα τους.

Εκτιμάται ότι οι Τούρκοι θα δεχθούν έναν απόλυτο και τρομερό αιφνιδιασμό σε οτιδήποτε ύποπτο και αν επιχειρήσουν οπουδήποτε στην περιοχή μας, ενώ το σίγουρο είναι ότι ο χρόνος είναι εναντίον τους.

Η Τουρκία διάγει περίοδο οικονομικής αστάθειας ενώ ρωσικά δημοσιεύματα αναφέρουν την πιθανότατη περίπτωση οικονομικού κραχ εντός του καλοκαιριού, με τον Ερντογάν να ζητά σήμερα κοινό "ισλαμικό οικονομικό σύστημα".

Πρόκειται για μια πρόταση η οποία μας καταδεικνύει το μέγεθος της απόγνωσης της Τουρκίας, ειδικά μετά την πλήρως αποτυχημένη τουριστική σεζόν αυτού του καλοκαιριού λόγω της πανδημίας.

Αν θελήσουν να κάνουν κάτι προκλητικό οι Τούρκοι εκτιμάται ότι θα το επιχειρήσουν φέτος, διότι έχουν μόνο να χάσουν οπουδήποτε, ειδικά στον οικονομικό τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις