Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Αφιέρωμα κόλαφος Le Point κατά Ερντογάν: Φέρεται ως διάδοχος του Μωάμεθ Β’, ο πόλεμος επί θύραις…

Τόσο το εξώφυλλο του τρέχοντος τεύχους όσο και μεγάλο μέρος των άρθρων του γαλλικού περιοδικού Le Point είναι αφιερωμένα στην Τουρκία του Ρετζέπ
Ταγίπ Ερντογάν και στα μέτωπα που έχει ανοίξει στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Όπως αναφέρει στο εξώφυλλό του, το Point αναλύει “το νεο-οθωμανικό σχέδιο” Ερντογάν με τίτλο “Ερντογάν, ο πόλεμος επί θύραις” έχοντας υπέρτιτλο: “Αγία Σοφία, Συρία, Λιβύη, Μεσόγειος…”

Η φωτογραφία του εξωφύλλου του περιοδικού απεικονίζει τον Ταγίπ Ερντογάν να απευθύνει ομιλία προς το προσωπικό τουρκικού πολεμικού πλοίου.


Το περιοδικό, το οποίο και στο παρελθόν έχει προβεί σε σφοδρές επιθέσεις κατά του Ερντογάν, σε ένα από τα άρθρα του σημειώνει πώς:

Με την «τελευταία του πρόκληση», την απόφασή του να μετατραπεί ο εμβληματικός ναός – μουσείο της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ο Ερντογάν «προβάλλει τις φιλοδοξίες του για αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας: (…) Ακολουθεί έτσι στα χνάρια του σουλτάνου Μωάμεθ Β΄του Πορθητή, που κατευθύνθηκε στη χριστιανική βασιλική το βράδυ της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαΐου για να τη μετατρέψει σε τέμενος».


“Αποφασίζοντας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, ο Τούρκος πρόεδρος, ομοϊδεάτης των Αδελφών Μουσουλμάνων, έδωσε σαφές μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο: το Ισλάμ προελαύνει, δεν το σταματάει τίποτα” σχολιάζει ο αρθρογράφος FRANZ-OLIVIER GIESBERT.

Σε άλλο άρθρο του – αφιέρωμα στον «νέο σουλτάνο» το Le Point κάνοντας αναδρομή στην άνοδο  του Ερντογάν στην εξουσία, την εποχή που εμφανιζόταν ως υπέρμαχος της δημοκρατίας και του οικονομικού φιλελευθερισμού, στη συνέχεια σημειώνει:

«Σιγά, σιγά το πραγματικό του πρόσωπο αποκαλύπτεται: μ’ ένα υπέρμετρο Εγώ ονειρεύεται το μεγαλείο της Τουρκίας με τίμημα τις ελευθερίες».

Φυσικά, το αφιέρωμα του περιοδικού αναφέρεται και στην σύγκρουση μεταξύ Γαλλίας και Τουρκίας προβλέποντας μάλιστα κλιμάκωσή της για τη Λιβύη.

HJ – Πηγή: Le Point


ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!

Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες;
Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.
Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων Ο ΠΑΡΛΑΠΙΠΑΣ είναι ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα, χρήσιμα ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ προς ανάγνωση και ενημέρωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάποιο ΝΕΟ και ενδιαφέρον ΑΡΘΡΟ χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ παρέα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

.

.

Δημοφιλείς αναρτήσεις